Українські олімпійці мають відчувати себе на рівні зі спортсменами з інших країн світу, - Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
26 листопада 2019, 12:07

 

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков спільно з членами Комітету з питань бюджету ознайомився з концепцією розвитку Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа».

Народні депутати оглянули основні будівлі підприємства, призначені для тренування, відновлення, проживання та харчування спортсменів, їм також було презентовано концепцію розвитку Центру. Зокрема, важливою його частиною  мають стати спорудження сучасного плавального комплексу олімпійського класу, будівництво інклюзивного спального корпусу та реконструкція і технічне переоснащення комплексного ігрового залу.

«Дуже важливо, щоб Україна повернула собі звання однієї з найбільш потужних спортивних держав. Ми втратили цей темп, але треба наздоганяти і виходити на нові показники. Кожен із трьох головних проектів, що пропонуються до реалізації, є важливим. - наголосив Голова Парламенту і підкреслив: - Необхідно створити нормальні умови не лише для тренувань, а й для проживання, щоб українські олімпійці відчували себе на рівні зі спортсменами як із сусідніх країн, так і з країн далекого зарубіжжя. Ми зі свого боку будемо максимально цьому сприяти».

Дмитро Разумков також зауважив, що у Державному бюджеті України на 2020 рік передбачено кошти на розвиток Олімпійського навчально-спортивного центру «Конча-Заспа». Голова Парламенту України переконаний, що закладені у головному фінансовому документі показники щодо надходжень та видатків будуть виконані, що дасть можливість розпочати будівництво та відкрити нові складові комплексу.