У Верховній Раді України розпочав роботу дводенний практикум з галузевої законотворчості для фахівців органів місцевого самоврядування з питань житлово-комунального господарства

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
21 листопада 2019, 16:17

21 листопада у Верховній Раді України розпочав роботу черговий дводенний практикум з галузевої законотворчості для фахівців органів місцевого самоврядування з питань житлово-комунального господарства, який проводиться Апаратом Верховної Ради України разом з Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Програма реалізується за участі Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС», що впроваджується за підтримки USAID.

Захід відкрили Клочко Андрій Андрійович, Голова Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування; Мартиненко Олександр Андрійович, Заступник Керівника Апарату Верховної Ради України; Федорук Анатолій Петрович, Бучанський міський голова, член Правління Асоціації міст України.

Працівники головних юридичного та науково-експертного управлінь Апарату Верховної Ради України, Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування ознайомили учасників з базовими принципами законотворчої роботи та законодавчого процесу, правилами оформлення проектів законів та основними вимогами законодавчої техніки, особливостями здійснення експертизи законопроектів,  а також розглянули шляхи підсилення комунікацій органів місцевого самоврядування з парламентом.

В рамках заходу відбувся круглий стіл за участю Першого заступника Голови Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Кучеренка Олексія Юрійовича; працівників секретаріату Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг; Міністерства розвитку громад та територій України; Асоціації міст України, під час якого учасники обговорили актуальні питання нормативно-правового забезпечення в сфері управління житлово-комунального господарства, обмінялися досвідом роботи.

Для учасників буде проведено екскурсію сесійним будинком Верховної Ради України.

22 листопада учасники ознайомляться з кращими практиками впровадження енергоефективних заходів в будинках м. Києва, де створено ОСББ.