Для успішного розвитку економіки важливо налагодити діалог між владою та бізнесом, - Дмитро Разумков

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
20 листопада 2019, 18:15


Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков у рамках регіональної поїздки до міста Запоріжжя відвідав ПрАТ «Запорізький завод важкого кранобудування». Під час візиту Дмитро Разумков поспілкувався з колективом підприємства, оглянув виробничі приміщення та ознайомився із сучасними ринками збуту продукції. 

Голова Парламенту висловив сподівання, що у подальшому таких об’єктів ставатиме більше. «Це приклад того, як працює іноземний інвестор в Україні», - наголосив він.

Він також відзначив, що треба покращувати сальдо балансу, оскільки, на жаль, майже все, що виробляє завод, йде на експорт. «Краще було б, щоб і в Україні купували ваші крани і ви б мали змогу працювати не лише на зарубіжного інвестора, а й на українського споживача», - зазначив Голова Верховної Ради.

Водночас Дмитро Разумков підкреслив, що держава повинна допомагати відповідальним бізнесменам та інвесторам. «Дуже часто ця допомога полягає у тому, щоб просто не заважати. Але важливо, щоб був діалог та консенсус між представниками районної, обласної, центральної влади та бізнесом. Особливо, якщо цей бізнес соціально відповідальний: вкладається в розвиток, дає нові робочі місця, залучає інвестиції», - зазначив він і наголосив, що це необхідно Україні як в економічному, так і в іміджевому плані.

Відповідаючи на запитання журналістів щодо фінансування будівництва мостів у Запоріжжі, Голова Парламенту зауважив, що зараз у Державному бюджеті на 2020 рік не передбачено повну суму на будівництво мостів у регіоні, проте закладена частина, необхідна для початку робіт. За його словами, можна буде виділити додаткові кошти з дорожнього фонду у разі, якщо всі передбачені на даний момент кошти будуть використані. “Це можливо буде здійснити під час перегляду Державного бюджету на 2020 рік”, - зазначив Дмитро Разумков.

 

Довідково:На сьогодні ПрАТ “Запоріжкран” є лідером з виробництва кранів і кранового обладнання Східної Європи та країн СНД. Близько 90% замовлень підприємство виконує на експорт до Німеччини, Іспанії, США та інших країн. Це досить унікальна для України ситуація, коли саме продукція, а не сировина у таких масштабах експортується до країн далекого зарубіжжя.