Руслан Стефанчук запропонував вибудувати дорожню карту співпраці з Парламентом Республіки Молдова

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 листопада 2019, 17:29

 


Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук у п’ятницю, 15 листопада провів зустріч із Заступником Голови Парламенту Республіки Молдова Міхаілом Попшоєм.

Учасники зустрічі обговорили питання щодо активізації співробітництва між Україною і Молдовою у парламентському вимірі та напрацювання нових напрямків взаємодії, які впливатимуть на позитивні відносини між країнами.

Перший заступник Голови Верховної Ради України наголосив на незмінності національного курсу на євроінтеграцію і висловився за необхідність подальшого зміцнення дружнього співробітництва з країнами, «які близькі Україні не тільки територіально, а й духовно».

Руслан Стефанчук від імені народних депутатів України подякував молдовській стороні за стабільні багаторічні відносини з Україною, послідовну і принципову позицію у питаннях щодо захисту її суверенітету та анексії Криму. «Ми високо цінуємо той факт, що молдовські депутати утримуються від поїздок до Криму, а також підтримують українські ініціативи у рамках міжнародних організацій, - зазначив Перший віце-спікер парламенту і додав: - Це для нас дуже показово, адже друзі пізнаються в біді».

Перший заступник Голови Верховної Ради України також позитивно відзначив голосування молдовської делегації у ПАРЄ щодо неможливості повернення російської делегації до Парламентської асамблеї без виконання висунутих їй вимог.

Руслан Стефанчук запропонував у рамках стратегії двосторонніх міжпарламентських відносин вибудувати дорожню карту, у якій визначити спільні інтереси у сфері законодавчих ініціатив та пріоритетні напрямки співпраці. Він зазначив, що найближчим часом на засіданні парламентської групи дружби з Молдовою ці питання будуть обговорені для напрацювання пропозицій. «Ви можете розраховувати на нашу підтримку і подальшу плідну співпрацю», - підкреслив Руслан Стефанчук.

 

Своєю чергою Міхаіл Попшой поділився інформацією щодо політичної ситуації у Республіці Молдова та висловив зацікавлення в обміні досвідом щодо напрацювання законодавства у сфері юстиції. «В Україні напрацьовано важливий досвід реформ у сфері юстиції на законодавчому рівні», - зазначив Міхаіл Попшой.

Віце-спікер Парламенту Республіки Молдова також передав побажання, щоб Україна була більше представлена у молдовських медіа, зважаючи на те, що українська діаспора – найбільша серед інших, представлених у Молдові.