Огляд головних тем «Голосу України» від 15 листопада

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
15 листопада 2019, 09:40

Сьогодні у «Голосі України»:

Верховна Рада ухвалила Держбюджет на 2020 рік

Фахівці МВФ прибули до Києва

Північний потік-2" уже під "захистом" ФРН

Австрія продовжить надавати гуманітарну допомогу Донбасу

Ігор Мазур повернувся в Україну

Американці подарують ще три патрульні катери

 

Верховна Рада ухвалила Держбюджет на 2020 рік

Ранкове засідання 14 листопада

"За" головний кошторис країни проголосували 280 народних депутатів.

На початку засідання парламентарії підтримали пропозицію Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова про зміну порядку розгляду запланованих на четвер питань, щоб розпочати роботу із законопроектів про внесення змін до Бюджетного кодексу України та проекту Держбюджету на наступний рік. "Хотів би подякувати апарату Верховної Ради та бюджетному комітету, які дуже плідно попрацювали і в нас уже є повний перелік документів для розгляду змін до Бюджетного кодексу України та проекту Держбюджету на 2020 рік", - сказав голова парламенту та закликав колег підтримати цю пропозицію, щоб пройти ці важливі питання "на свіжу голову". (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/324057).

Фахівці МВФ прибули до Києва

Місія Міжнародного валютного фонду на чолі з Роном ван Роденом 14 листопада прибула до Києва і вже розпочала роботу.

Про це пише УНІАН з посиланням на дані постійного представництва МВФ у Києві. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/324045)

Північний потік-2" уже під "захистом" ФРН

Бундестаг у середу увечері, 13 листопада, підтримав законопроект про внесення змін до закону про енергетику щодо імплементації Директиви ЄС 2019/692, котру ще називають Газовою директивою. Ідеться про спільні правила внутрішнього ринку природного газу, що ними регулюватиметься діяльність газопроводу "Північний потік-2"

Підставою, крім іншого, став запит фракції партії "Альтернатива для Німеччини" під назвою "Забезпечити енергозабезпечення Німеччини - захистити "Північний потік-2" від санкційної політики". В ньому депутати закликали уряд ФРН "вжити всіх необхідних заходів для того, щоб захистити задіяні в проекті "Північний потік-2" фірми від санкцій США". Але ухвалити поправки в першому читанні минулої п'ятниці депутатам не вдалося через відсутність кворуму. Тому засідання було припинено, а розгляд поправок перенесено. (читайте у «Голосі України» на 1, 5 стор. >>> article/324046).

Австрія продовжить надавати гуманітарну допомогу Донбасу

Австрія готова продовжувати партнерство з Україною, зокрема, в економічній, культурній та гуманітарній сферах.

На цьому вчора наголосив очільник австрійського МЗС Александр Шалленберг під час спільної прес-конференції із українським колегою Вадимом Пристайком (на знімку) в рамках візиту 13-14 листопада до Києва. А. Шалленберг нагадав, що його країна вже виділила один мільйон євро гуманітарної допомоги для Донбасу з передбачених 37 мільйонів. Користуючись нагодою, міністр привітав нашу країну з успішними проведенням президентських та парламентських виборів і відзначив прогрес у реалізації реформ. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/324042).

Ігор Мазур повернувся в Україну

Ветеран війни на Донбасі та активіст Ігор Мазур, якого 9 листопада затримали польські прикордонники за запитом Росії через Інтерпол, повернувся в Україну.

Про це в середу ввечері повідомив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко та уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/324049).

Американці подарують ще три патрульні катери

Під час офіційної церемонії зарахування до складу ВМСУ катерів "Слов'янськ" і "Старобільськ" виконувач обов'язків голови дипмісії США в Україні Джозеф Пеннінгтон заявив, що вже зараз готується передача трьох "Айлендів" для ВМС України. Це катери "Washington" (1989 р.), "Ocracoke" ( 986 р.) і "Kiska" (1989 р.), названі на честь островів у Тихому океані (Алеутський архіпелаг) і в Атлантиці біля мису Гаттерас, неподалік узбережжя США, а також одного з атолів в архіпелазі Кірибаті. (читайте у «Голосі України» на 5 стор. >>> article/324050)

 

Повний випуск «Голосу України» від 15.11.2019 на сайті http://www.golos.com.ua