В кулуарах ІІІ поверху парламенту розгорнуто експозицію «Правова допомога поруч»

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
12 листопада 2019, 14:15

 
У відкритті експозиції взяли участь Голова підкомітету з питань вищої освіти Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Юлія Гришина, Заступник голови Комітету, голова підкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини та альтернативного розв'язання спорів Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Андрій Костін, директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Представлена фотоекспозиція складається 60 світлин про систему безоплатної правової допомоги і наочно демонструює надання правової допомоги представникам різних категорій населення, в тому числі і соціально незахищених.

Створена система безоплатної правової допомоги України є однією з найбільш розгалужених і прогресивних у світі. Ця система визнана міжнародною спільнотою та громадянським суспільством успішною, і за результатами зовнішнього незалежного оцінювання відповідає стандартам та передовому досвіду Ради Європи.

Це понад 500 офісів в усіх регіонах країни, де люди можуть отримати правову консультацію, скористатися послугами адвоката. Починаючи з 2013 року понад 2 мільйони українців звернулися за безоплатною правовою допомогою.

На світлинах відображена робота фахівців регіональних та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, прийом громадян у бюро правової допомоги, робота адвокатів системи безоплатної правової допомоги. Також презентовано організацію роботи дистанційних та мобільних пунктів доступу до правової допомоги, у тому числі у бібліотеках та військових госпіталях, геріатричних будинках та будинках-інтернатах, слідчих ізоляторах та установах виконання покарань, а також за місцем проживання малорухомих  людей. Окрема увага приділена просвітницьким заходам для дітей, молоді та жителів віддалених населених пунктів, тощо.

Ознайомитися з експозицією можна протягом пленарного тижня з 12 до 15 листопада 2019 року в кулуарах ІІІ поверху будинку Верховної Ради України (вул. М. Грушевського, 5).

Вхід за картками акредитації.