Делегація Верховної Ради України бере участь у роботі сесії Парламентської Асамблеї Парламентського виміру Центральноєвропейської ініціативи в м. Рим (Італійська Республіка )

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
08 листопада 2019, 15:35

 

8 листопада 2019 року в м. Рим (Італійська Республіка) розпочала свою роботу чергова сесія Парламентського виміру Центральноєвропейської ініціативи у парламентському вимірі. До складу української делегації входять народні депутати України І.Марчук (Голова делегації), Г.Бондар, Є.Брагар, Р.Павленко, М.Стефанчук та Д.Чорний.

Постійна делегація Верховної Ради України бере участь у роботі її органів, зокрема, загальних комітетів та спільному засіданні за участі трьох комітетів на тему: «Розвиток інфраструктури для більш конкурентоспроможного бізнесу в регіоні Центральноєвропейської ініціативи».

Протягом дня, 8 листопада, відбувалися засідання комітетів з політичних питань та внутрішніх справ, з економічних питань та комітету з питань культури, під час яких народні депутати - члени Української делегації спільно з колегами з інших парламентів розглянули тематичні доповіді для подальшого їх ухвалення під час пленарної сесії.

Очікується також прийняття Остаточного документу за результатами роботи комітетів Парламентського виміру в Парламентській Асамблеї Центральноєвропейської ініціативи.

 

Довідково: Центральноєвропейську ініціативу було утворено групою країн Центральної і Східної Європи (Італія, Австрія, Угорщина, Югославія) в листопаді 1989 року в м.Будапешт під назвою «Квадрагонале» з метою налагодження багатостороннього співробітництва у політичній, соціально-економічній та культурній сферах і сприяння на цій основі зміцненню стабільності і безпеки в регіоні. Одночасно, створення цього об’єднання мало на меті забезпечити підготовку держав-учасниць до їх майбутнього членства в Європейському Союзі. В 1992 році угруповання змінило назву на Центральноєвропейська ініціатива.