Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує включити до порядку денного другої сесії законопроект про оборонні закупівлі

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
08 листопада 2019, 09:55

 

7 листопада відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на якому одноголосно було прийнято рішення рекомендувати включити до порядку денного другої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання проект Закону «Про оборонні закупівлі» №2398.

Також на засіданні було розглянуто кілька звернень народних депутатів, зокрема:

щодо включення Державного підприємства «Український державний центр радіочастот» до переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації. Рішення Комітету: звернутися до Прем’єр-міністра України з проханням розглянути пропозицію, висловлену Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації;

про можливість відновлення роботи Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин, що призвели до трагедії біля міста Іловайськ та Дебальцеве. Рішення Комітету: у рамках здійснення парламентського контролю звернутися до правоохоронних органів з проханням надати інформацію щодо стану розслідування обставин трагічних подій, які сталися біля міста Іловайськ та Дебальцеве Донецької області;

щодо поїздки народних депутатів - членів Комітету для ознайомлення з системами оперативного (бойового) управління, зв’язку, розвідки та спостереження.

розглянути можливість делегувати представників Комітету до складу Комісії, яка створюється у Міністерстві оборони для перевірки якості бронежилетів. Рішення Комітету: звернутися до Міністерства оборони з пропозицією включити членів Комітету Костенка Р.В. та Герасименка І.Л. до складу Комісії, яка створюється у Міністерстві оборони для перевірки якості бронежилетів.

Крім того, було прийнято рішення про створення спільної робочої групи з питань кібербезпеки у секторі національної безпеки, оборони та розвідки. Робоча група буде створена з числа народних депутатів - членів Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, а також Комітету з питань цифрової трансформації.

Одноголосно було прийнято рішення про створення робочої групи з протидії гібридним загрозам, а також робочої групи для законодавчого врегулювання питань територіальної оборони.

Крім того, народний депутат Федір Веніславський запропонував звернутися до Міністерства оборони та правоохоронних органів з метою отримання інформації щодо стану розслідування питань готовності та використання бюджетних коштів на облаштування другої і третьої лінії оборони.

Члени Комітету обговорили результати поїздки 5 листопада 2019 року до міста Золоте групи для оперативного реагування на події в зоні проведення операції Об’єднаних сил, зокрема на лінії розведення сил і засобів.