Огляд головних тем «Голосу України» від 08 листопада

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
08 листопада 2019, 09:39

Сьогодні у «Голосі України»:

Плекати рідне слово - святий обов'язок кожного

У Генпрокуратурі та МВС створять спеціальні підрозділи для захисту журналістів

Ми прагнемо розвивати рівноправні та добросусідські відносини зі своїми західними сусідами

Головне — повернути разом із територіями людей

Економічне зростання неможливе без чесної конкуренції

 

Плекати рідне слово - святий обов'язок кожного

Любити, шанувати і плекати рідну мову - святий обов'язок кожного українця. Надто в останні роки, коли наша держава протистоїть агресії північного сусіда. І хто, як не мешканці прифронтових територій, відчули на собі всю силу російської пропаганди, коли під виглядом "захисту" російськомовного населення було розпочато війну. Тому День української писемності та мови, який відзначатимемо завтра, тут особливе свято. Уже напередодні на Донеччині в центральній міській бібліотеці Авдіївки було підготовлено виставку "Мовна скарбниця народу". До уваги читачів представлені книги Дмитра Білоуса "Безцінний скарб", Мар'яни Лановик "Українська усна народна творчість", Руслана Кацавця "Золоте джерельце", посібники, довідники, словники і просто збірки віршів. (читайте у «Голосі України» на 1, 6 стор. >>> article/323767).

У Генпрокуратурі та МВС створять спеціальні підрозділи для захисту журналістів

Про це під час парламентських слухань повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Із самого початку він наголосив на тому, що в нашій країні говорять про десятки убитих журналістів, а також про сотні покалічених і побитих. "І це, не беручи до уваги фактора війни, - сказав він. - Україна за оцінками міжнародних організацій, є небезпечною для професії журналіста". (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/323759).

Ми прагнемо розвивати рівноправні та добросусідські відносини зі своїми західними сусідами

Україна прагне розвивати рівноправні та добросусідські відносини зі своїми західними сусідами - країнами-членами ЄС і НАТО.

Про це заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк заявила під час робочого сніданку з послами Республіки Польща, Словацької Республіки, Угорської Республіки, Чеської Республіки, Литовської Республіки та заступницею посла Румунії в Україні. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/323766).

Головне — повернути разом із територіями людей

У Верховній Раді України відбулася публічна дискусія на тему: «Спільна дорожня карта парламенту та правозахисників щодо виконання міжнародних зобов’язань у сфері захисту прав людини».

Захід відбувся за ініціативи чотирьох парламентських комітетів — з питань правоохоронної діяльності, правової політики, зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин — та ГО «Центр громадських свобод» з метою обговорення ключових проблем у сфері прав людини. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/323769)

Економічне зростання неможливе без чесної конкуренції

Учора в Києві відбулася міжурядова зустріч, під час якої обговорювали питання реформування конкурентного законодавства в Україні.

У ній узяли участь українські чиновники, а також експерти з США та Європейського Союзу. Відкрив захід Прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"Уряд задекларував бажання досягти значного економічного зростання, - сказав глава Кабміну. - Але воно неможливе без чесної конкуренції. Маємо зробити так, щоб в Україні були захищеними не лише право власності, а й правила гри. Це надзвичайно важливе завдання на найближчі роки". (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/323760)

 

Повний випуск «Голосу України» від 08.11.2019 на сайті http://www.golos.com.ua