Комітет з питань екологічної політики та природокористування затвердив склад робочої групи із впровадження концепції «Зелений офіс» у Верховній Раді

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
15 жовтня 2019, 10:00

Комітет з питань екологічної політики та природокористування на своєму засіданні заслухав інформацію заступника голови Комітету Олександра Маріковського про персональний склад робочої групи зі впровадження концепції «Зелений офіс» у Верховній Раді України.

За результатами обговорення народні депутати підтримали створення робочої групи щодо впровадження концепції «Зелений офіс» у Верховній Раді України під головуванням заступника голови Комітету, народного депутата О. Маріковського та затвердив її персональний склад.

Під час засідання Комітет також розглянув проект закону № 2134 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння інвестиційної привабливості України та забезпечення захисту прав і законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності.

Законопроект зобов'язує підприємства електро-, тепло-, водо-, газо- постачання надавати замовнику технічних умов з подальшим відшкодуванням такому замовнику витрачених ним коштів на проведення будівництва та/або капітального ремонту (реконструкції чи технічного переоснащення) мереж та/або інших об’єктів; отримання новозбудованих (після капітального ремонту та/або реконструйованих чи технічно переоснащених) мереж та/або інших об’єктів і подальше відшкодування замовнику його витрат щодо зазначених мереж та/або об’єктів.

У ході обговорення зазначалося, що питання підключення до інженерних мереж потребує спрощення та удосконалення. Разом з тим, запропонований механізм викликає застереження. Члени Комітету звертають увагу, що у законопроекті не визначено, за рахунок чого постачальники цих послуг повинні відшкодовувати витрати, пов'язані з утриманням об'єктів інженерної інфраструктури. Вірогідно, що зазначені витрати можуть бути включені до тарифів на відповідні послуги і призвести до їх збільшення. Відтак, Комітет ухвалив рішення рекомендувати повернути на доопрацювання суб'єкту права законодавчої ініціативи про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо сприяння інвестиційної привабливості України та забезпечення захисту прав і законних інтересів суб'єктів підприємницької діяльності.