Огляд головних тем «Голосу України» від 10 жовтня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
10 жовтня 2019, 09:38

Сьогодні у «Голосі України»:

"Енциклопедія міжнародного права" від А до Я

Прогноз по курсу долара оптимістичний

Хорватія підтримує наші інтеграційні прагнення до ЄС та НАТО

Розведення не становить жодних ризиків для жителів

Треба розвивати вітчизняну трансплантологію, щоб не фінансувати іноземні клініки

Уряд розпочав скорочення держапарату

 

"Енциклопедія міжнародного права" від А до Я

У залі засідань Вченої ради столичного Інституту держави і права імені В. М. Корецького НАНУ відбулася презентація третього заключного тому "Енциклопедії міжнародного права". Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук привітав колектив інституту із завершенням цієї наукової праці та "появою в світі цього фундаментального тритомного наукового видання, можна сказати, подією в українському правничому житті". А також привітав присутніх із Днем юриста. "Юрист - це не професія, юрист - це стиль мислення, спосіб життя і фундамент майбутнього, - наголосив Руслан Стефанчук. - Я хочу підкреслити, що право є мистецтво добра і справедливості". (читайте у «Голосі України» на 1-2 стор. >>> article/322605)

Прогноз по курсу долара оптимістичний

Середньорічний курс гривні до долара 2019 року становитиме 26,3 грн за долар, а наступного, 2020-го, - 27,3 грн.

Такі дані містяться в оновленому консенсус-прогнозі чиновників і експертів, який розмістило Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України. Отож прогноз курсу покращено порівняно з попередньою оцінкою, зробленою в квітні цього року. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/322624)

Хорватія підтримує наші інтеграційні прагнення до ЄС та НАТО

У день незалежності Республіки Хорватія заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк провела зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Хорватія в Україні Аніцою Джамич (на знімку ліворуч).

Заступниця глави парламенту подякувала Аніці Джамич за послідовну підтримку України з боку Республіки Хорватія у складний для нашої держави період протистояння агресору, боротьби за відновлення свого суверенітету і територіальної цілісності. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/322608)

Розведення не становить жодних ризиків для жителів

Комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки відстежує ситуацію з розведення сил у Станиці Луганській, Золотому та Петрівському. Днями група народних обранців разом із представниками Генштабу та Міноборони відвідала ці населені пункти, де згідно з Мінськими домовленостями мають відбутися дзеркальне розведення сил та демонтаж інженерних споруд. Про підсумки моніторингу вчора під час брифінгу у Верховній Раді розповіли парламентарії. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/322610)

Треба розвивати вітчизняну трансплантологію, щоб не фінансувати іноземні клініки

Проблема трансплантології - одна з найбільших у країні, вона пов'язана і з життям, і з бюджетом. На цьому наголосив голова парламентського Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, відкриваючи засідання круглого столу "Перспективи запровадження трансплантації в Україні. Стан реалізації Закону України "Про застосування трансплантації анатомічних матеріалів людині".

Метою зустрічі було обговорення перспектив розвитку унікального та безальтернативного методу лікування багатьох необоротних хвороб - трансплантації та стану реалізації норм закону, який визначає нову систему правовідносин у сфері трансплантації та пов'язаної з нею діяльності. На круглий стіл запросили народних депутатів України, представників Офісу Президента, Кабміну, МОЗ, МВС, Мінфіну, науково-практичних установ НАМНУ, громадських організацій, анестезіологів і трансплантологів із 22 областей країни та експертів. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/322630)

Уряд розпочав скорочення держапарату

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про переформатування 27 територіальних управлінь юстиції у вісім міжрегіональних структур.

Тож уряд із Міністерства юстиції розпочав скорочення державного апарату, оптимізацію його структури та покращення контролю за роботою управлінь юстиції. "Тепер стане менше управлінь, менше начальників і, сподіваємося, більше користі від їхньої роботи", - сказав після завершення вчорашнього засідання Кабінету Міністрів прем'єр Олексій Гончарук. (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/322634)

 

Повний випуск «Голосу України» від 10.10.2019 на сайті http://www.golos.com.ua