Дев’яте скликання Верховної Ради стало рекордним за кількістю депутаток, - Дмитро Разумков

Прес-секретар Голови Верховної Ради України
03 жовтня 2019, 16:51

 



Голова Верховної Ради Дмитро Разумков взяв участь у “Kyiv Global Summit: Women. Peace. Security”, що присвячений питанням гендерної рівності в Україні та участі жінок у політиці.

“Я дуже радий, що в Україні зараз відбуваються комплексні зміни, і головне - вони відбуваються і в Парламенті. У попередньому скликанні було лише 12% жінок, а у дев’ятому - вже понад 20%, що стало рекордом за кількістю депутаток”, - зазначив він.

Голова Верховної Ради підкреслив, що наразі у державі сформувалася команда, яка дійсно готова змінювати Україну на краще. 

“Важливо, щоб політика відходила на другий план і залишалося розуміння того, що ти робиш і навіщо. Впевнений, що тільки так ми зможемо пройти той непростий шлях, який чекає на Україну”, - наголосив Голова.

Відповідаючи на запитання учасників саміту, Дмитро Разумков акцентував увагу на високому рівні толерантності у Верховній Раді.

“У нас немає поділу на чоловіків та жінок - тільки на ефективну та неефективну роботу. І хоча жінки у Парламенті все ще в меншості, їхня робота часто є найбільш продуктивною”, - зазначив Голова.