Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки створив робочу групу з розробки нових статутів Збройних Сил України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
02 жовтня 2019, 18:00

Сьогодні, 2 жовтня, відбулося засідання Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, на якому відповідно до порядку денного розглядався підготовлений до другого читання проект Закону Закону про матеріальну відповідальність військовослужбовців та деяких інших осіб (№ 1225). За результатами обговорення Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти його у другому читанні та в цілому як Закон.

Крім того, члени Комітету ухвалили рішення про створення робочої групи для розробки нових статутів Збройних Сил України. Керівником робочої групи визначено Першого заступника Голови Комітету Михайла Забродського.

Також відбулася презентація концепції змін до Закону України від 6 грудня 2018 року № 2642-VIII «Про протимінну діяльність в Україні». Для представлення концепції таких законодавчих змін на засідання Комітету були запрошені представники Міністерства оборони України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства внутрішніх справ України, Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, Міністерства фінансів України, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної спеціальної служби транспорту, представники посольств країн-донорів, а також іноземні неурядові організації, які опікуються питаннями гуманітарного розмінування: «Хало Траст» та «Датська група з розмінування».

Своє бачення щодо змін до Закону представило Міністерство оборони України.

Офіс Координатора проектів ОБСЄ в Україні презентував концепцію змін з погляду іноземних країн-донорів та представників міжнародних організацій, які опікуються питаннями гуманітарного розмінування.

Учасники засідання Комітету провели дискусію та підтримали створення робочої групи щодо внесення змін до Закону.