Голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування О.Бондаренко обговорив з керівництвом компанії “Veolia” можливості реалізації в Україні проектів поводження з відходами

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
01 жовтня 2019, 18:30

1 жовтня голова Комітету з питань екологічної політики та природокористування Олег Бондаренко провів робочу зустріч з віце-президентом компанії “Veolia” і керівником зони Центрально-Східної Європи Філіппом Гітардом та виконавчим директором з питань поводження з відходами компанії “Veolia” у Центрально-Східній Європі та Україні Маттіасом Фогелем.

Метою зустрічі було обговорення можливостей реалізації інвестиційних проектів компанії “Veolia” в Україні, зокрема будівництва об'єктів у сфері поводження з відходами.

Спеціалісти Компанії поділилися набутим досвідом та технологічними новинками у сферах поводження з побутовими відходами та реалізованими інвестиційними проектами в країнах Центральної та Східної Європи.

В Україні “Veolia” працює з 1995 року. Це була перша на українському ринку світова компанія, що пропонує комплексні рішення у сфері поводження з відходами. Пан Філіпп Гітард зосередив увагу на інноваціях, в яких лідирує Компанія, і як вони можуть бути реалізовані в України.

Підчас зустрічі обговорювалися першочергові та стратегічні кроки розвитку сфери поводження з відходами в Україні.

Голова Комітету Олег Бондаренко відмітив, що Україна зацікавлена у співпраці з міжнародними донорськими організаціями у розробці стратегії розвитку сфери поводження з відходами. Він поділився з учасниками зустрічі, що наразі в Україні відбувається перехід до інтегрованого підходу управління відходами. Голова Комітету запевнив, що Комітет і надалі буде працювати над адаптацією законодавства про відходи до законодавства ЄС і визначенням шляхів його удосконалення, напрацюванням комплексних стратегій і програм на державному рівні.

О.Бондаренко поінформував про розгляд на засіданнях Комітету законопроектів, які зареєстровані у Верховній Раді України і стосуються сфери поводження з відходами, передбачають врегулювання питань поводження з окремими видами відходів, базових принципів, які будуть закладені у Національну стратегію поводження з відходами тощо.

Очільник Комітету висловив сподівання, що їх ухвалення формуватиме належні умови для створення індустрії поводження з відходами та сприятиме усуненню зловживань з боку муніципальних органів, юридичних та фізичних осіб у цій сфері.

Також Голова Комітету запропонував учасникам зустрічі висловити свою точку зору та пропозиції до проекту закону про концесію, який розглядається у Верховній Раді. Він запевнив, що Комітет готовий максимально сприяти тому, щоб пропозиції міжнародних партнерів були адаптовані в рамках Національної стратегії управління відходами.