Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України» (відео)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
12 вересня 2019, 10:55

  Прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відтермінування застосування штрафних санкцій за порушення порядку ввезення транспортних засобів на митну територію України», метою якого є створення передумов для комплексного врегулювання проблеми митного оформлення в Україні автомобілів з іноземною реєстрацією, дотримання митних правил при переміщенні транспортних засобів особистого користування через митний кордон України у митних режимах тимчасового ввезення і транзиту, а також врахування інтересів усіх верств населення при вирішенні вказаного питання.

Для досягнення цієї мети законом пропонується у пунктах 92 та 93 розділу XXI «Прикінцеві та перехідні положення» Митного кодексу України та у пункті 1 розділу II «Прикінцеві положення» Закону від 08.11.2018 № 2612-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» (далі – Закон № 2612-VIII) цифри «270» замінити цифрами «360».

У такий спосіб передбачається відтермінувати на 90 днів введення в дію пунктів 7 та 8 розділу І та підпункту 1 пункту 2 розділу ІІ Закону № 2612-VIII, якими передбачено запровадження або посилення адміністративної відповідальності за:

передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння, користування або розпорядження особі, яка безпосередньо не ввозила такий транспортний засіб на митну територію України чи не поміщала його у митний режим транзиту (частина четверта ст. 469 МКУ);

недоставлення товарів, транспортних засобів до органу доходів і зборів призначення у визначений строк (частини четверта – шоста ст. 470 МКУ);

перевищення строку тимчасового ввезення товарів, транспортних засобів або строку тимчасового вивезення товарів (частини четверта – шоста ст. 481 МКУ);

керування транспортним засобом, не зареєстрованим або не перереєстрованим в Україні в установленому порядку, а також транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України (частини шоста – дев’ята ст. 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення). 

         Також пропонується продовжити на цей же строк дію передбачених пунктами 92 та 93 розділу ХХІ МКУ спрощених умов митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією, ввезених на митну територію України в період з 1 січня 2015 року до дня набрання чинності Законом № 2612-VIII.

Проект Закону зареєстровано за №1030.