Головою Верховної Ради України обрано Дмитра Разумкова (відео)

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
29 серпня 2019, 15:30

Головою Верховної Ради України IX скликання обрано народного депутата Дмитра Разумкова. За це рішення проголосували 382 народні депутати.

Під час свого виступу перед голосуванням Дмитро Разумков відзначив, що останніми роками постійно знижувався рівень довіри до Верховної Ради і «український народ вирішив покласти цьому край, проголосувавши на дострокових парламентських виборах». За словами кандидата на посаду, завдання Верховної Ради дев’ятого скликання – відновити довіру народу.

«На Верховну Раду дев’ятого скликання покладено історичну місію – відновити довіру державних інститутів України, запустити законодавчі механізми стрімкого економічного зростання, очистити владу від корупційних практик та кумівства, якого ще досі багато в нашій державі”, - сказав у своїй промові кандидат на посаду Голови Верховної Ради України Дмитро Разумков.

У своїй доповіді він також визначив три магістральні напрямки докорінних змін, які має здійснити Верховна Рада України дев’ятого скликання:

“Перший напрямок – реформа інститутів влади, і передусім, Верховної Ради України”, - зазначив парламентарій.

Другий напрямок, за словами Дмитра Разумкова, - це очищення влади від корупційних практик, надмірних бюрократій і зарегульованості. «Третій напрямок – це запуск механізмів стрімкого економічного зростання”, - сказав кандидат на посаду Голови Верховної Ради України.

“Треба нести нарешті відповідальність перед людьми, які тебе обрали”, - сказав на завершення Дмитро Разумков.

Він окреслив завдання, які необхідно вирішити парламенту нового скликання.

Д.Разумков відповів на запитання народних депутатів.

В обговоренні кандидатури взяли участь представники фракції політичної партії «Європейська Солідарність», представники депутатської групи «За майбутнє», фракції політичної партії "Опозиційна платформа – За життя" і фракції політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина".

За результатами обговорення 382 народні депутати підтримали кандидатуру Дмитра Разумкова на посаду Голови Верховної Ради України.

Голова Верховної Ради України  Дмитро Разумков подякував народним депутатам за довіру і зайняв місце голови парламенту у президії.