«Немає більш щирого, більш відчайдушного адвоката України, аніж Литва. Це великий ресурс на шляху до ЄС, який треба дуже цінувати», - А.Парубій

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 серпня 2019, 19:02

 

Голова Верховної Ради України у четвер, 22 серпня, перебуваючи з візитом до Литовської Республіки, зустрівся зі Спікером Сеймаса Литви Вікторасом Пранцкєтісом. За результатами зустрічі відбувся їх спільний брифінг.

А.Парубій подякував Литовській Республіці за підтримку України в ситуації з поверненням Росії в ПАРЄ. Голова Верховної Ради вважає дуже важливим, аби нова делегація України в ПАРЄ, сформована новообраним парламентом, зберегла «тяглість тієї діяльності, яку проводила попередня делегація, і швидко увійшла в координацію з нашими друзями в ПАРЄ». Він також поінформував, що Спікер Сеймаса Вікторас Пранцкєтіс запропонував  формат зустрічей делегацій Литви та України в ПАРЄ, наступна сесія якої відбудеться у вересні, щоби «скоординувати свої подальші дії».

У відповідь на запитання щодо подальших відносин між нашими країнами у контексті політичних змін в Україні Андрій Парубій нагадав, що «Литва підтримувала Україну завжди, незалежно від того, яка була влада», та висловив упевненість, що наші відносини і надалі будуть «дуже щільні і щирі».

«Я маю велику надію і сподівання, що нові депутати, обрані в парламент, дуже швидко зрозуміють, що немає більш щирого, більш відчайдушного адвоката України, аніж Литва. Це великий ресурс на шляху до ЄС, який треба дуже цінувати», - підкреслив Голова Парламенту.

***

Адреса FTP, за якою ви зможете отримати відео брифінгу Голови Верховної Ради України А.В.Парубія та Спікера Сеймаса Литовської Республіки Віктораса Пранцкєтіса:

ftp://217.25.194.225  

log: visitor

pass: visitor

22_-8_19_PARUBIY_PIDHID_LITVA