Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності за час роботи десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання провів 10 засідань, на яких розглянуто 60 питань

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
17 липня 2019, 11:15

 

За період десятої сесії Комітетом проведено 10 засідань, на яких розглянуто 60 питань, в тому числі 5 контрольних питань.

Основні зусилля протягом звітного періоду, так само як і протягом попередніх сесій, були спрямовані на виконання головної функції Комітету - законопроектної.

Водночас, Комітет також приділяв увагу розгляду питань контролю, зокрема в розрізі моніторингу ефективності застосування прийнятих законів України, які набрали чинності у 2018 році та раніше, тобто діяли більше одного року.

За результатами розгляду законопроектів, підготовлених Комітетом, Верховна Рада прийняла два Закони України:

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань» №720-VIII;

«Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо відповідальності за незаконні дії стосовно державних нагород, незаконне носіння військової форми одягу та наругу над місцем поховання захисника суверенітету та територіальної цілісності України та деяких інших осіб» №2747-VIII.

За результатами розгляду Верховною Радою законопроектів, підготовлених Комітетом упродовж десятої сесії прийнято 2 Закони, за основу - 2 законопроекти; відхилено та знято з розгляду -5 законопроектів.

Станом на 03.07.2019 року до Комітету від громадян надійшло 559 звернень, від юридичних осіб - 298 звернення, які опрацьовані у Комітеті, та за якими Комітетом в межах повноважень вжиті певні заходи реагування.

 

Звіт про підсумки роботи Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності за період роботи десятої сесії Верховної Ради України восьмого скликання