Питання порядку денного, заплановані до розгляду на чергових і позачерговому пленарних засіданнях 11 липня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
11 липня 2019, 09:12

У четвер, 11 липня, згідно з порядком денним, народні депутати продовжать розгляд у другому читанні проекту Виборчого кодексу України, № 3112-1.

Окрім того, запланований розгляд у першому читанні проекту Закону «Про правовий статус і соціальні гарантії осіб, які незаконно позбавлені волі, заручники, або засуджені на тимчасово окупованих територіях України та за її межами (№8205).

Народні депутати планують внести до порядку денного і розглянути проекти законів: «Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2019 рік" щодо збільшення видатків за бюджетною програмою "Реструктуризація вугільної галузі" (№10307); «Про внесення змін до деяких законів України щодо системи державного управління у книговидавничій сфері» (№10354), а також проект Постанови «Про Заяву Верховної Ради України з приводу відновлення повноважень делегації Російської Федерації у Парламентській Асамблеї Ради Європи» (№10435).

Планується, що Верховна Рада розгляне і прийме рішення щодо проекту Закону «Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль» (№0223).

У порядку денному на сьогоднішній день також розгляд у другому читанні проекти законів: «Про військове капеланство» (№10244-1) і «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби)» (№10181).

Народні депутати планують заслухати звіт Звіт Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Заплановано також розгляд кадрових питань: про звільнення Клімкіна П.А. з посади Міністра закордонних справ України і призначення на цю посаду Пристайка В.В.

До порядку денного внесено ще ряд законопроектів, що стосуються: посилення державних гарантій для гірських та високогірних населених пунктів; організації дорожнього руху для осіб, які рухаються в кріслах колісних; державної підтримки кінематографії в Україні; затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2019-2023 роки та інших.

* * *

Окрім того, сьогодні на 14.15 заплановане проведення позачергового пленарного засідання, порядком денним якого передбачено розгляд законопроектів: «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за злочини, вчинені щодо малолітньої чи малолітнього, неповнолітньої чи неповнолітнього та особи, яка не досягла статевої зрілості» (№6449) і «Про внесення змін до деяких законів України (щодо впровадження Єдиного реєстру осіб засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього та посилення відповідальності за злочини, вчинені проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього)» (№6607).