У Комітеті з питань європейської інтеграції відбулася зустріч з депутатами Парламенту Швеції

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
24 травня 2019, 09:00

 
Відбулась зустріч заступника голови Комітету з питань європейської інтеграції Марії Іонової та секретаря Комітету Олени Сотник з депутатами Парламенту Швеції - третім віце-спікером Парламенту Керстін Лундгрен, членами Комітету у закордонних справах Пірі Ніємі, Маркусом Вічелом та Джанін Ельм Еріксон, а також заступницею генерального директора Шведського агентства з міжнародного співробітництва та розвитку (SIDA) Марі Оттоссон іа представниками Нордичного офісу ПРООН Альбертом Аскелунгом та Мартіном Крістенссоном.

Зустріч була присвячена обговоренню пріоритетних питань розвитку України та можливостям зміцнення майбутнього партнерства між Україною та Швецією, питанням імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Заступник голови Комітету з питань європейської інтеграції Марія Іонова у своєму виступі поінформувала про специфіку законопроектної роботи Комітету. Вона зазначила, що акцент робиться на експертизі законопроектів на предмет їх відповідності праву ЄС та Угоді про асоціацію з метою недопущення прийняття законодавчих актів, які суперечать європейському праву, міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції.

Олена Сотник подякувала шведським колегам за значний внесок у розробку плану дій з реформування країни та підтримку ними євроінтеграційних процесів в Україні.

Депутати також обговорили основні виклики на шляху імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також обговорили питання запровадження єдиного інституційного механізму.

Депутати Парламенту Швеції, у свою чергу, підтвердили свою підтримку українського народу, територіальної цілісності та суверенітету України та наголосили на тому, що більше уваги необхідно приділяти не тільки впровадженню реформ, а й інформуванню представників міжнародних інституцій про успіхи та досягнення на шляху євроінтеграції.