Огляд головних тем «Голосу України» від 24 травня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
24 травня 2019, 09:37

Сьогодні у «Голосі України»:

Вишили рушник Апостолу правди і любові

ЄС виділить Україні мільйон євро на розвиток відновлюваної енергетики

Делегація РФ може повернутися тільки за умови виконання резолюцій ПАРЄ

Генеральні секретарі країн Східного партнерства взяли участь у Дні Європи у Львові

Прем'єр подав у відставку, хоча розраховував працювати ще п'ять місяців

Як вплине перезавантаження влади на суди?

 

Вишили рушник Апостолу правди і любові

У Каневі, на Чернечій горі, відбулися урочистості з нагоди 158-ї річниці перепоховання Тараса Шевченка з чужини "в Україну милу".

Учасники заходів пройшли "Останнім шляхом Кобзаря" від стін Свято- Успенського собору, де 22 травня 1861 року стояла труна з тілом Апостола правди і любові, до його могили на найвищій духовній вершині України. (читайте у «Голосі України» на 1, 3 стор. >>> article/317436)

ЄС виділить Україні мільйон євро на розвиток відновлюваної енергетики

Євросоюз виділить мільйон євро для реалізації однорічного проекту Twinning "Розвиток відновлюваної енергетики в Україні", який розпочали австрійсько- італійський консорціум та Держенергоефективності. Експерти ЄС нададуть рекомендації Держенергоефективності та іншим зацікавленим сторонам щодо приведення українського законодавства у відповідність до європейського та поділяться досвідом стосовно збільшення частки відновлюваних джерел енергії і стимулювання "зелених" інвестицій, повідомили у прес-службі Держенергоефективності. Термін реалізації проекту - 15 місяців. (читайте у «Голосі України» на 1 стор. >>> article/317439)

Делегація РФ може повернутися тільки за умови виконання резолюцій ПАРЄ

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко зустрілась із делегацією депутатів Шведського Риксдагу на чолі із Третім віце-спікером Парламенту Королівства Швеція, членом Комітету у закордонних справах Керстін Лундгрен.

І. Геращенко подякувала за підтримку України в просуванні реформ, за позицію шведських делегацій у ПАРЄ, ПА ОБСЄ, ПА НАТО, Європарламенті у питанні протидії агресії РФ та відновлення суверенітету України. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/317403)

Генеральні секретарі країн Східного партнерства взяли участь у Дні Європи у Львові

З нагоди Дня Європи біля Львівської обласної ради відбулося урочисте підняття прапорів України та Європейського Союзу.

У святкуваннях взяли участь представники Верховної Ради України - народний депутат України Микола Княжицький, перший заступник Керівника апарату Верховної Ради - керуючий справами Петро Боднар, а також генеральний секретар парламенту Грузії Гіві Міканадзе і генеральний секретар парламенту Республіки Вірменія Тігран Галстян.

У Львові 22-23 травня відбулася Третя робоча зустріч генеральних секретарів парламентських адміністрацій країн Східного партнерства, учасники якої також прийшли на церемонію підняття прапорів України та ЄС. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/317407)

Прем'єр подав у відставку, хоча розраховував працювати ще п'ять місяців

Після завершення президентських виборів Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, який уже три роки очолює нинішній Кабінет Міністрів, не втомлювався повторювати, що уряд ще п'ять місяців до парламентських виборів продовжуватиме розпочаті реформи. Однак з огляду на розвиток політичної ситуації, схоже, що нинішній Кабінет Міністрів виконуватиме свої обов'язки хоч і до парламентських виборів, але дострокових. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/317434)

Як вплине перезавантаження влади на суди?

На початку травня, в очікуванні інавгурації новообраного Президента України Володимира Зеленського, почало закипати та лихоманити не лише на політично- парламентському фронті, а й у судовій гілці влади, де зазвичай всі пертурбації та протистояння відбуваються за надійно зачиненими від зайвих очей дверима. (читайте у «Голосі України» на 4 стор. >>> article/317435)

 

Повний випуск «Голосу України» від 24.05.2019 на сайті http://www.golos.com.ua