Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко: До грудневого саміту НАТО новий Парламент має ухвалити пакет законів у сфері цивільної безпеки

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
23 травня 2019, 14:58

Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко виступила на відкритті парламентсько-громадської платформи «На шляху до належного врядування: п’ять років реформування сектору цивільної безпеки України», що відбулася сьогодні, 23 травня, у Києві.

У заході взяли участь народні депутати, представники міжнародних організацій, правоохоронних органів та громадянського суспільства.

«Дуже важливо, що сьогодні ми маємо можливість поговорити про пакет законодавчих ініціатив, які необхідно запропонувати для втілення вже в наступному скликанні Парламенту», - зазначила Ганна Гопко. За її словами, йдеться про законопроекти щодо посилення парламентського контролю, реформи Служби безпеки України та розвідки, розробки ефективної системи захисту секретної інформації. Базу для реалізації цих трансформаційних змін заклав ухвалений минулого року Закон «Про національну безпеку України».

Ганна Гопко закликала міжнародних партнерів займати проактивну позицію, щоб напрацьовані ініціативи стали пріоритетними у порядку денному нового скликання Верховної Ради.

«Треба ставити амбітну ціль - ухвалення Парламентом цих законодавчих ініціатив до грудневого саміту НАТО», - наголосила Голова Комітету.

Г.Гопко подякувала Консультативній Місії ЄС, волонтерам, активістам, міжнародним організаціям за допомогу Україні у відсічі російській збройній агресії.

 

Довідково:

За підтримки Консультативної Місії Європейського Союзу в Україні триває реформування сектору цивільної безпеки. Парламентсько-громадська платформа має на меті аналіз досягнень, невдач і подальших кроків на цьому шляху.