Голова Верховної Ради України Андрій Парубій привітав українців із Всесвітнім Днем вишиванки

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
16 травня 2019, 10:11


Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на початку ранкового пленарного засідання поінформував, що вчора Президент України Петро Порошенко підписав Закон про забезпечення функціонування української мови як державної. «А у сьогоднішньому числі газети "Голос України" за моїм дорученням було опубліковано текст Закону, що робить незворотнім набрання ним чинності», - зазначив А.Парубій.

Голова Парламенту назвав символічним той факт, що Закон про мову опубліковано у третій четвер травня, коли традиційно українці у всьому світі відзначають День вишиванки. «Наша українська вишиванка - це не тільки красивий і стильний одяг, - це наш давній національний символ, у якому закодовані древні образи і обереги українців», - наголосив він.

Голова Верховної Ради подякував всім українцям, всім народним депутатам та працівникам Апарату Верховної Ради, які сьогодні вдягнули українські вишиванки.

«Вишиванка об’єднує нас. Ми різні і в цьому різноманітті - ми єдині! Єдині - значить сильні! Зі святом вишиванки вас усіх!» - привітав Голова Парламенту і попросив працівників Апарату роздати номер газети з надрукованим Законом про забезпечення функціонування української мови як державної народним депутатам України.

А.Парубій повідомив, що сьогодні Парламент розгляне постанови про проведення урочистого засідання для складення присяги новообраним Президентом України.