Представники Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи беруть участь у VI сесії Глобальної платформи із зменшення ризику стихійних лих

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
15 травня 2019, 18:10

13-17 травня у м. Женева проходить VI сесія Глобальної платформи із зменшення ризику стихійних лих, у якій бере участь українська делегація, до якої входять члени Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Сесії із зазначених питань проводяться кожні два роки задля обговорення результатів та викликів у сфері зменшення збитків від стихійних лих і управління відповідними ризиками.

Цьогорічна Сесія організована і проводиться Управлінням ООН по зниженню ризику стихійних лих і є важливим етапом у процесі контролю і реалізації Сендайської рамкової програми зі зниження ризику стихійних лих на 2015-2030 роки. У Сесії беруть участь більше 3500 учасників.

Порядок денний заходу включає зустрічі на вищому рівні, офіційні заяви, робочі наради, супутні заходи, Платформу інновацій, короткі презентації, роботу освітніх лабораторій і польові візити.

Сесія надає широкі можливості для взаємодії, спільного розроблення та критичного обговорення стратегії і практики Програми зниження ризику стихійних лих за участю вищих посадових осіб органів державної влади з усього світу. Планується обмінятися кращими практиками нормативних напрацювань, визначити недоліки в реалізації Програми, а також розробити рекомендації щодо прискорення впровадження порядку денного зі зниження ризику стихійних лих та підвищенню життєстійкості.



















В Україні Кабінетом Міністрів схвалено Концепцію управління ризиками виникнення надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, План заходів щодо її реалізації, затверджені відповідні регіональні програми, триває робота з адаптації законодавства України до законодавства ЄС.

Управління ризиками стихійних лих і "ризик-орієнтовані" інвестиції в суспільний розвиток мають дати позитивний ефект на всіх рівнях у соціальній, економічній, фінансовій та природоохоронній сферах.