Андрій Парубій дав доручення Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України невідкладно розглянути постанови про скасування голосування за Закон про мову

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
14 травня 2019, 10:14

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій на початку ранкового пленарного засідання у вівторок, 14 травня 2019 року, зазначив, що сьогодні головне і невідкладне завдання – підписання Закону про мову.

А.Парубій також підкреслив, що незважаючи на те, що робилися спроби заблокувати ухвалення закону, цей сценарій не пройшов.

Голова Українського парламенту дав доручення Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України невідкладно розглянути на своєму засіданні чотири зареєстровані постанови про скасування голосування за Закон про мову та підготувати їх до внесення на розгляд Парламенту.

«Переконаний, що закон про мову буде підписаний», - висловив упевненість А.Парубій.

Голова Парламенту нагадав, що сьогоднішнім порядком денним передбачено розгляд двох євроінтеграційних законів паливно-енергетичного комплексу, закон про ДБР, на якому наголошував комітет і фракції, і блок законів місцевого самоврядування. «Маємо шанс і змогу ухвалити ці закони, які дозволять розвивати місцеві громади», - сказав А.Парубій.