Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив, що цього четверга може бути розглянутий законопроект про Президента України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
22 квітня 2019, 14:01

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час брифінгу у понеділок, 22 квітня 2019 року, зазначив, що Парламент може розглянути проект закону про Президента, в якому буде розділ і про імпічмент, уже у найближчий четвер.

А.Парубій повідомив, що у Верховній Раді зареєстровано п’ять законів про імпічмент. Водночас серед усіх він виділив законопроект О.Сироїд: «Мені подобається системний підхід Оксани Сироїд. Вона пропонує закон про президента у цілому, де можна скоригувати усі неточності у взаємовідносинах між гілками влади. У законопроекті імпічмент є одним з розділів закону».

Голова Парламенту наголосив, що цей законопроект можна буде включити до порядку денного на четвер, якщо документ буде підтриманий комітетом у середу. «Фактично ми зможемо розпочати роботу над законом у цей четвер. Йдеться про більш комплексний підхід, де імпічмент буде прописаний одним з розділів цього закону», - заявив А.Парубій і зазначив, що у законопроекту О.Сироїд більше шансів на ухвалення.

Довідково: На цей четвер планується ухвалення закону про мову, після цього буде розглянуто блок законопроектів, підготовлених за останні тижні, коли депутати розглядали поправки до закону про мову.