У Верховній Раді України розпочався практикум для керівників та фахівців місцевих рад з питань організаційного та кадрового забезпечення

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
18 квітня 2019, 15:00

 
Апарат Верховної Ради України разом з Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування 18 квітня проводить практикум для посадових осіб місцевого самоврядування. Програма реалізується спільно з Асоціацією міст України в рамках проекту «ПУЛЬС», що впроваджується за підтримки USAID.

У практикумі беруть участь керівники та фахівці місцевих рад з організаційних питань та кадрів. Захід відкрили заступник виконавчого директора Асоціації міст України Ярослав Рабошук та керівник відділу з питань методичної роботи Управління по зв'язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України Ольга Мікрюкова.

Учасників заходу ознайомили із базовими принципами законотворчої роботи та законодавчого процесу, правилами оформлення проектів законів та основними вимогами законодавчої техніки, особливостями експертизи законопроектів працівники Головних юридичного та науково-експертного управлінь Апарату Верховної Ради України.

Актуальні питання нормативно-правового забезпечення в сфері організації роботи ради та кадрового забезпечення буде обговорено під час круглого столу за участю працівників секретаріату Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Національного агентства України з питань державної служби, Асоціації міст України.

19 квітня учасники практикуму ознайомляться з роботою Секретаріату Київської міської ради.