Вітання Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з нагоди Дня Служби безпеки України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
25 березня 2019, 06:00

 

Дорогі друзі!

Щиро вітаю всіх співробітників та ветеранів Служби безпеки України з професійним святом.

Сьогодні ми відзначаємо 27 років від дня утворення Служби безпеки в Незалежній Україні. Але можемо сміливо говорити про понад століття традиції безпекової інституції Української держави. Адже за часів УНР у 1917 році Центральна Рада утворила Комітет оборони революції в Україні, завданням якого було вирішувати найважливіші питання військового захисту й державної безпеки України. Цей комітет був трансформований у Комісію для охорони ладу в Україні, а вже через деякий час – в Адміністративно-політичний департамент. Проте його роль залишалася незмінною – забезпечувати державну безпеку України.

Зараз, через сто років, важливо пам’ятати подвиги українських героїв державної безпеки, особливо в час російської гібридної агресії. Потрібно ясно усвідомлювати, що справжні корені Служби безпеки України беруть початок в історії українського державництва, а не у колоніальному КДБ.

І сто років тому, і тепер ворог – той самий: шовіністична Російська імперія. Кожен із нас розуміє, наскільки важливою та потрібною є ваша робота. У надскладних обставинах гібридної війни, яку веде путінська Росія проти України, роль СБУ важко переоцінити.

Українська за суттю, за формою і за спрямуванням Служба безпеки вчасно й ефективно відповідає на виклики та загрози та надійно захищає державні інтереси.

Ви – мужні українські лицарі – є справжнім прикладом відданості, відваги та високого професіоналізму. Ви – саме ті люди, для яких безпека держави завжди на першому місці.

Знаю точно, що на Службу безпеки України завжди можна покластися. Ми вам віримо, ми вам довіряємо і ми на вас сподіваємося. Запевняю – керівництво та працівники Служби безпеки завжди можуть розраховувати на підтримку свого Українського парламенту – Верховної Ради України!

Бажаю всім вам міцного здоров’я, незламного духу, добробуту та затишку у родинах, Божого захисту і надійного плеча побратимів!

Перемоги!

Слава Україні!