"Проголошення Незалежності Карпатської України – це знаменний символ і одна з міцних опор, на яку спирається фундамент сучасної української державності", - Андрій Парубій

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 березня 2019, 10:15

 

На початку пленарного засідання у п’ятницю, 15 березня 2019 року, Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зазначив, що сьогодні відзначається «віховий день історії українського державотворення». «Вісімдесят років тому Парламент Карпатської України проголосив повну державну самостійність Карпатської України. Президентом новоствореної держави було обрано видатного українця, Героя України – отця Августина Волошина», - повідомив він.

А.Парубій наголосив, що у короткий час українській владі в Карпатській Україні вдалося заснувати свої власні збройні сили – Карпатську Січ, яким одразу довелося стати зі зброєю у руках на захист незалежності. «Головним командантом Карпатської Січі став Дмитро Климпуш – дідусь нашого віце-прем’єр-міністра Іванни Климпуш-Цинцадзе. Це – символічний зв’язок поколінь українців!» - підкреслив він і додав, що українські збройні сили першими в Європі встали на смертний бій з нацистськими союзниками.

Голова Верховної Ради запросив оглянути в кулуарах Верховної Ради виставку «Срібна земля», підготовлену Фундацією ім. Олега Ольжича до 80-ліття створення держави Карпатська Україна.

«Проголошення Незалежності Карпатської України – це знаменний символ і одна з міцних опор, на яку спирається фундамент сучасної української державності. Ми не дозволимо втратити нашу державність! Ми переможемо! Слава Україні!» - проголосив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.