Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч з новопризначеним Послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
22 лютого 2019, 17:30

 
22 лютого Голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко провела зустріч з Послом Турецької Республіки Ягмуром Ахметом Гюльдере з нагоди початку його дипломатичної місії в Україні.

Ганна Гопко привітала Посла із його призначенням та звернула увагу, що Україна та Туреччина тривалий час є стратегічними партнерами. Голова Комітету подякувала за підтримку територіальної цілісності та суверенітету нашої держави.

Посол Ягмур Ахмет Гюльдере повідомив про те, що Туреччина буде і далі здійснювати послідовну підтримку України, а також сприяти звільненню українських моряків, утримуваних російською владою.

Сторони підкреслили важливість розвитку економічних відносин особливо у світлі підготовки до підписання Угоди про Зону вільної торгівлі.

Під час зустрічі Голова Комітету та Посол наголосили на необхідності підтримки та розвитку міжпарламентського діалогу, зокрема на рівні комітетів у закордонних справах з метою поглиблення співпраці між державами.