Постійна делегація Верховної Ради України взяла участь у роботі Вісімнадцятої зимової сесії Парламентської асамблеї Організації з безпеки та співробітництва в Європі у м. Відень

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
22 лютого 2019, 12:03

 

21-22 лютого 2019 р. у Відні проходить зимова сесія Парламентської асамблеї ОБСЄ, у роботі якої взяла участь Постійна делегація Верховної Ради України у ПА ОБСЄ у складі народних депутатів України А.Герасимов (Голова делегації), О.Вілкул, В.Вовк, С.Висоцький, А.Геращенко, С.Кудлаєнко, Т.Острікова та Р.Чубаров.

В рамках Асамблеї заплановані засідання трьох комітетів Асамблеї (політико-безпекового, економіко-науково-довкільного та з питань прав людини) та спільні сесії за участі цих трьох комітетів. Під час сесії парламентарії обговорюватимуть актуальні питання міжнародної політики, зокрема, вирішення так званих «затяжних конфліктів»: інструменти та механізми ОБСЄ, належне управління в сфері боротьби з корупцією, відмивання коштів та фінансування тероризму в регіоні ОБСЄ, питання прав людини в часи надзвичайних ситуацій.

Усі три загальні комітети заслухають виступи доповідачів з попередніми проектами доповідей і резолюцій, що будуть винесені на розгляд на 28-му щорічну сесію ПА ОБСЄ, яка відбудеться в липні цього року в м. Люксембург (Велике Герцогство Люксембург).

21 лютого в ході урочистого відкриття сесії ПА ОБСЄ було висвітлено низку актуальних політичних питань. В засіданні згаданого заходу взяв участь Голова Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї ОБСЄ Артур Герасимов.

Зокрема, А.Герасимов звернувся до діючого Голови ОБСЄ, Міністра закордонних справ Словаччини М.Лайчака щодо його безпосереднього залучення до одного з найгостріших питань російської агресії - звільнення незаконно затриманих громадян України, які утримуються Росією, як заручники та було поставлено питання до Генерального секретаря ОБСЄ Т.Гремінгера щодо заходів у виправленні ситуації в окупованих Росією частинах України, (Криму та Донбасу) де російська окупаційна адміністрація відмовляє у доступі Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ або повністю, як у Криму, або частково, як на Донбасі.