У Комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення відбулося засідання робочої групи з підготовки до другого читання законопроекту щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
21 лютого 2019, 16:05

 

19 лютого під головуванням голови підкомітету з питань регулювання трудових відносин та зайнятості населення Комітету Олександра Дроздика відбулося засідання робочої групи з доопрацювання до другого читання законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування №6350.

Прийнятим у першому читанні проектом пропонується надати одному з усиновлювачів право на одноразову оплачувану відпустку у зв’язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів - при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням про усиновлення дитини, без посилання на вік дитини.

Законопроектом із статті 182 Кодексу законів про працю України та статті 17 Закону України «Про відпустки» пропонується вилучити норму, відповідно до якої, такі відпустки надаються жінкам, які усиновили новонароджених дітей безпосередньо з пологового будинку.

У засіданні робочої групи взяли участь представники Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Міністерства соціальної політики, Міністерства молоді та спорту, Фонду соціального страхування, профспілок, організацій роботодавців та всеукраїнської асоціації кадровиків.

Члени робочої групи обговорили внесені до окремих положень законопроекту пропозиції та зауваження народних депутатів Семенухи Р.С., Дроздика О.В. та Купрієнка О.В.

За результатами обговорення пропозицій народних депутатів прийнято рішення продовжити роботу з підготовки законопроекту №6350 до другого читання.