Сироїд: Європа без України не є дійсною. Доки не буде цього розуміння, будемо в небезпеці

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 лютого 2019, 15:35


Україна спільно з Європейським Союзом мають реагувати на нову реальність, яку формує Росія таку думку під час підбиття підсумків п’ятого Діалогу Жана Моне висловила Заступник Голови Верховної Ради Оксана Сироїд. «Реальність змінюється, і ми дуже мало на неї реагуємо. Росія загрожує не тільки Україні», - наголосила вона у п’ятницю, 15 лютого, під час проведення круглого столу, присвяченого втіленню умов Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

На думку Сироїд, анексія Криму відбулася зовсім не для того, щоб просто забрати частину української території. Це загроза в Чорному морі, це  загроза торгівлі європейських держав. Віце-спікер також звернула увагу на ризики, які випливають із будівництва «Північного потоку-2». «Нічого спільного з економікою в цьому проекті немає, - наголосила вона. -  Це фактично захоплення Балтійського моря Росією».

Окрім того, Сироїд закликала ширше дивитися на співпрацю України та ЄС. «Європа без України не є дійсною. Доки не буде спільного розуміння в цьому контексті, ми не будемо в безпеці, - зазначила віце-спікер. - Нам треба готувати спільний простір з огляду на загрози, які є перед Європейським континентом як таким».