Андрій Парубій: Цивілізований світ має спільно протистояти російській агресії

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
15 лютого 2019, 15:37

 

19 лютого у Верховній Раді України відбудуться заходи високого рівня, приурочені п’ятим роковинам від початку російської агресії проти України. Про це повідомив на брифінгу для журналістів Голова Верховної Ради України Андрій Парубій.

«Засідання у Парламенті 19 лютого приурочене ще одній вадливій даті – минає п’ять років від початку російської агресії», - сказав А.Парубій. Він нагадав, що у дні, коли відбувалися розстріли на Майдані, «Путін вже вводив перші свої підрозділи, диверсійні групи на території українського Криму, на територію Української держави».

За словами Глави Парламенту, про ці події треба нагадувати і суспільству, і світу, оскільки це була «загроза, яку на початку не всі осягнули». Політик пригадав, як у перші тижні після початку агресії, коли він був Секретарем Ради Національної безпеки і оборони, в Україні і наші європейські партнери, були  в певному заціпенінні, не розуміючи, як діяти проти агресивних дій Росії. «Але минуло п’ять років, і ми можемо підвести підсумки, щоб продемонструвати: Російська імперія є загрозою не тільки для України, вона є загрозою для всієї Європи, для всього Євроатлантичного простору», - наголосив А.Парубій і додав: «І якщо ми не будемо давати спільну відсіч російській агресії, це може мати дуже згубні наслідки для всього Європейського Союзу».

Коментуючи на прохання журналістів порядок денний засідання, Голова Верховної Ради поінформував, що на обговорення винесено питання про енергетичну, економічну та інформаційну безпеку, Північний потік-2, та про підсумки п’яти років від початку російської агресії.

А.Парубій уточнив, що на це відкрите засідання буде запрошений Президент України П.Порошенко, Прем’єр-міністр В.Гройсман і ті, хто організовував оборону України.

«Ми маємо продемонструвати єдність не тільки української влади, а й всього українського суспільства у відповідь на ті виклики, які сьогодні йдуть від Російської Федерації», - сказав А.Парубій.

Глава Парламенту також повідомив, що у заході візьме участь Голова Європейської Ради Дональд Туск. «Думаю це засідання буде важливим нагадуванням про загрозу, яку несла і несе сьогодні Росія і для українського суспільства, і для всього цивілізованого світу», - наголосив Голова Верховної Ради України А.Парубій.