У Верховній Раді відбулася зустріч народних депутатів з представниками місії Європейської конфедерації профспілок

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
15 лютого 2019, 10:04

 

Участь у заході взяли Перший заступник голови Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Сергій Каплін, секретар Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Наталія Веселова та народний депутат Юрій Мірошниченко.

Місію Європейської конфедерації профспілок представляли Антон Лєппік - Виконавчий секретар Пан’європейської ради профспілок, Джозеф Стредула - Голова Чесько-Моравської конфедерації профспілок, Богумил Чап - Керівник міжнародного департаменту Чесько-Моравської конфедерації профспілок, Анджей Маріан Адамчик - Міжнародний секретар польського профоб’єднання «Солідарність», Мирослав Хайнош - Керівник міжнародного департаменту Конфедерації профспілок Словаччини, Григорій Осовий - Голова Федерації профспілок України, Віце-президент Міжнародної конфедерації профспілок та Михайло Волинець - Голова Конфедерації вільних профспілок України.

Привітавши учасників зустрічі, перший заступник голови Комітету Сергій Каплін запропонував обговорити низку питань стосовно трудової міграції українців, створення нових робочих місць, забезпечення гідної оплати праці, порушення та захист прав профспілок, реформа трудового законодавства тощо.Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий окреслив мету візиту місії щодо ознайомлення зі становищем українських працівників, зокрема факторами, які зумовлюють їх масову міграцію до країн ЄС, а також ходом реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Виконавчий секретар Пан’європейської ради профспілок Антон Леппік зазначив, що Місію хвилюють факти порушення прав профспілок, численні випадки травматизму на робочому місці, невиконання інспекцією праці покладених на неї функцій в повному обсязі та інші негативні фактори, що призводять до збільшення трудової міграції українців. Також він повідомив про бажання членів місії детально ознайомитися з ситуацією в Україні, сприяти забезпеченню Асоціації України з ЄС та порушувати обговорювані сьогодні питання на рівні Європи.

У своєму виступі Голова Чесько-Моравської конфедерації профспілок Джозеф Стредула відзначив, що Україна потребує макроекономічної стабільності, забезпечення працівникам гідних умов праці та заробітних плат, реального соціального діалогу, навівши приклади врегулювання цих питань в Чеській Республіці.

В дискусії взяли участь народні депутати Наталія Веселова та Юрій Мірошниченко, Голова конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець та члени місії Європейської конфедерації профспілок Анджей Маріан Адамчик і Мирослав Хайнош.

Підсумовуючи результати зустрічі, Сергій Каплін подякував членам Місії за їх увагу до України та висловив сподівання на подальшу плідну співпрацю і конструктивний діалог.