Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування підтримав подання Львівської обласної ради щодо перейменування села Борщів Перемишлянського району Львівської області

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
11 лютого 2019, 12:05

 

Голова підкомітету з питань місцевих органів виконавчої влади та територіального устрою Микола Федорук під час розгляду подання зазначив, що у селі Борщів Перемишлянського району Львівської області проживає понад 1400 осіб. Перейменування села ініційовано у зв’язку з необхідністю усунення розбіжностей у вживанні назви цього населеного пункту на місцевому рівні та відповідно до офіційного обліку. Це, зокрема, дозволить мешканцям безперешкодно реєструвати заповіти, посвідчені посадовими особами сільської ради, та їх дублікати у Спадковому реєстрі.

Експерти Інституту української мови НАН України підтримали пропозицію про перейменування села Борщів Перемишлянського району Львівської області, оскільки назва «Боршів» є історичною.

В ході обговорення члени Комітету взяли до відома, що питання про перейменування села Борщів Перемишлянського району Львівської області підтримане територіальною громадою на громадських слуханнях, погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Борщівською сільською та Львівською обласною радами.

За наслідками розгляду питання члени Комітету вирішили підтримати подання Львівської обласної ради щодо перейменування села Борщів Перемишлянського району Львівської області на село Боршів, розробити і внести на розгляд Верховної Ради проект Постанови «Про перейменування села Борщів Перемишлянського району Львівської області» та рекомендувати прийняти його в цілому.