Діяльність Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення у 2018 році активізувала процес погашення заборгованості з виплати заробітної плати в країні

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
17 січня 2019, 17:22

Комітет у минулому році провів активну роботу в напрямі відновлення порушеного права працівників на своєчасне отримання винагороди за свою працю та погашення накопичених впродовж багатьох років боргів із заробітної плати. За ініціативою та під головуванням першого заступника голови Комітету Сергія Капліна були проведені численні робочі поїздки у регіони, оперативні зустрічі на підприємствах, спеціальні наради народних депутатів - членів Комітету, засідання робочих груп. 19 грудня за підсумками 2018 року проведено слухання у Комітеті щодо шляхів розв’язання проблеми заборгованості з оплати праці, що зрушило її вирішення з мертвої точки та ефективно позначилося на роботі державних органів в цій сфері.

Так, зокрема, за повідомленням Міністра юстиції Павла Петренка, розміщеному на офіційному порталі Кабінету Міністрів України, за результатами проведеної роботи державних виконавців Міністерства юстиції з підприємствами-боржниками у 2018 році вдалося повернути працівникам понад 460 млн. грн. боргів із заробітної плати. Понад 38 тисяч українських працівників отримали зароблене у повному обсязі.

На даний час на виконанні в органах Державної виконавчої служби перебуває 17,9 тисяч виконавчих документів про стягнення заборгованості з оплати праці на суму 567 мільйонів гривень, що має стати основним фронтом робіт державних виконавців Міністерства юстиції в 2019 році.

Як повідомили Інформаційному управлінню у секретаріаті Комітету, Комітет в порядку парламентського контролю продовжить активну діяльність з відновлення соціальної справедливості та забезпечення своєчасної і гідної оплати праці працівників України.