А.Парубій закликав Прем’єр-міністра Південної Кореї Лі Нак-Йона, щоб Південна Корея підтримала на Генеральній асамблеї ООН резолюцію ООН щодо мілітаризації Криму, Севастополя і Азовського моря

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
13 грудня 2018, 10:55

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, перебуваючи у Південній Кореї з офіційним візитом, зазначив, що розмову з Прем’єр-міністром Південної Кореї Лі Нак-Йоном не з економіки, а з питань безпеки. А.Парубій закликав його, щоб Південна Корея підтримала на Генеральній асамблеї ООН резолюцію ООН щодо мілітаризації Криму, Севастополя і Азовського моря. За його словами, цю резолюцію підготували близько сорока країн, серед яких США і Австралія, її розглядатимуть 17 грудня 2018 року. «А власне, після подій російської агресії в Азовському морі це особливо для нас актуально. І тому ми почали розмову з питання безпеки, а потім вже перейшли на економіку», - уточнив він.

Голова Верховної Ради повідомив представникам ЗМІ, що під час зустрічі обговорювались ключові напрямки співпраці між Україною і Південною Кореєю, серед яких ключовими є IT-сфера та розвиток співпраці в аграрному секторі. «І звичайно, ключовим питанням, яке я підняв перед Прем’єр-міністром, – це питання скасування віз для українських громадян, адже вже 12 років громадяни Республіки Кореї не мають віз для в’їзду до України», - наголосив А.Парубій.

На його переконання, скасування візового режиму було би справедливим і великим стимулом для покращення відносин між країнами, між громадянами обох країн.

А.Парубій запевнив, що Прем’єр-міністр висловив рішучу підтримку і Україні, і розвитку двостороннього співробітництва. «Тому будемо очікувати і на результати, будемо очікувати на приємні новини по тих питаннях, які були підняті на зустрічі», - підкреслив Голова Верховної Ради України.