Огляд головних тем «Голосу України» від 11 грудня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
11 грудня 2018, 09:49

Сьогодні у «Голосі України»:

Нинішній сільськогосподарський сезон побив кілька рекордів

ЄС запровадив санкції проти організаторів фейкових виборів

Десятиліття минають, а ворог залишається той самий і боротьба така ж - за Незалежність

Обов'язок того, хто звільнився, допомогти тим, хто цього потребує

Закон України Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією

 

Нинішній сільськогосподарський сезон побив кілька рекордів

У загальнодержавні засіки аграрії засипали понад 69,7 мільйона тонн зернових - це найщедріший врожай за роки незалежності. Найбільшими намолотами відзначилися хлібороби Полтавщини - майже 6,4 млн тонн.

На Вінниччині також зібрали понад 6 млн тонн, Черкащині - 4,8 млн, Одещині та Чернігівщині - 4,35 млн, Сумщині та Хмельниччині - 4,1 млн, Київщині - 3,9 млн, Харківщині - 3,8 млн, Кіровоградщині - 3,7 млн, Дніпропетровщині - 3,5 млн, Миколаївщині - 2,8 млн, Тернопільщині - 2,7 млн, Херсонщині - 2,3 млн, Запоріжжі - 2,25 млн тонн. (читайте у «Голосі України» на 1, 14 стор. >>> article/311159)

ЄС запровадив санкції проти організаторів фейкових виборів

Міністри закордонних справ країн ЄС учора затвердили рішення щодо запровадження санкцій проти дев'яти осіб, відповідальних за організацію "виборів" в ОРДЛО. Його опубліковано в Офіційному журналі ЄС.

Обмеження запровадили, зокрема, проти Леоніда Пасічника, який став так званим "главою" самопроголошеної "ЛНР", Володимира Бідьовки, котрий очолив "парламент" у Донецьку, та Дениса Мірошниченка, який став на чолі "парламенту" в Луганську. Решта в переліку - це "голови", їхні "заступники" та "секретарі" так званих "виборчих комісій" у Донецьку й Луганську. Санкції передбачають заборону на в'їзд до Євросоюзу та замороження всіх активів. Рішення набуло чинності з моменту публікації. (читайте у «Голосі України» на 1, 7 стор. >>> article/311176)

Десятиліття минають, а ворог залишається той самий і боротьба така ж - за Незалежність

Минулий пленарний тиждень був непростий і напружений, як і більшість з пленарних тижнів, водночас результативний. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій в інтерв'ю телеканалу "РАДА". За його словами, ухвалено 11 законів у цілому, два прийнято за основу, підтримано одну постанову і один законопроект відправили на повторне перше читання.

Голова парламенту підкреслив, що порядок денний був великою мірою обумовлений подіями в Україні й тематичними датами. "Це і Всесвітній день захисту осіб з інвалідністю, і День Збройних Сил України, тому ключовими були відповідні законопроекти. Зокрема, у вівторок було ухвалено ряд законопроектів, що захищають людей з інвалідністю", - сказав А. Парубій. У середу, відзначив Голова Верховної Ради, ухвалено дуже важливе рішення про визнання Лимано-Куяльницького заповідника в Одеській області Національним (Закон про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення (No 8502). "Це питання дуже актуальне, оскільки з'являлися факти масової забудови, і було важливо захистити заповідник. Ухвалене рішення дає державі можливість регулювати управління заповідником", - зазначив А. Парубій. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/311186)

Обов'язок того, хто звільнився, допомогти тим, хто цього потребує

В Комітеті Верховної Ради у закордонних справах відбувся круглий стіл на тему "Порушення прав корінних народів у Російській Федерації". "Наша мета - винести на порядок денний проблему, яка в силу низки причин залишається поза увагою і в Україні, і в світі. Проблема порушення прав корінних народів стосується доль мільйонів людей у сусідній з нами державі - і від її розв'язання значною мірою залежить майбутнє і Російської Федерації, і всього регіону Східної Європи та Північної Азії", - зазначила голова Комітету у закордонних справах Ганна Гопко та зауважила, що українці добре знають, як Російська імперія, СРСР, а тепер і Російська Федерація переслідують будь-які прояви людської та національної гідності, а також нам добре знайомо, коли на заході воліють не помічати переслідування прав корінних народів. За її словами, цей круглий стіл проводиться на базі Комітету у закордонних справах з тієї причини, що чимало українських парламентаріїв беруть участь у засіданнях Парламентських асамблей ОБСЄ, Ради Європи, НАТО, тож вони зможуть висловити на тих майданчиках свою солідарність із корінними народами РФ та зробити все, щоб порушення їхніх прав, тиск, переслідування та обмеження стали предметом розгляду та реагування на міжнародному рівні. (читайте у «Голосі України» на 2 стор. >>> article/311188)

Закон України Про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією (читайте у «Голосі України» на 3 стор. >>> article/311194)

 

Повний випуск «Голосу України» від 11.12.2018 на сайті: http://www.golos.com.ua