Андрій Парубій вручив Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
07 грудня 2018, 15:57


 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вручив Премії Верховної Ради України 37 найталановитішим молодим ученим в галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за вагомий особистий внесок в інноваційний розвиток держави, значні наукові здобутки та плідну навчально-педагогічну діяльність протягом 2017 року.

Звертаючись до молодих науковців, А.Парубій повідомив, що ця премія була заснована 1 січня 2008 року, і з того часу щорічно встановлювалось 20 таких премій. На здобуття цієї премії 2017 року, за його словами, було висунуто 55 робіт від 90 вчених, які представляють 16 областей України і місто Київ. Лауреатами премії за 2017 рік стали 37 молодих науковців.

«Від вас залежить майбутнє України, від ваших талантів, від ваших вмінь. Особливо це важливо у той період, коли Україні доводиться відбивати агресію РФ, коли всі зусилля держави спрямовані на захист наших кордонів, на захист нашої вітчизни», - сказав А.Парубій.

При цьому він зуважив: «Дуже важливо, що по всій Україні молоді науковці виходять на нові етапи науки, на нові етапи вдосконалення своїх знань, що характерно для нашої країни, адже ми розуміємо, що без підвищення науково-технічного рівня суспільства неможливо і перемогти у війні».

Глава Парламенту нагадав роки відродження незалежності Української держави, коли групою молодих вчених було створено Українську академію наук, яка дотепер веде свою історію.

А.Парубій, звертаючись до присутніх, повідомив, що днями підписав Бюджет України 2019 року, одним із пріоритетів якого стало підвищення заробітних плат вчителям та науковцям. «Першочергове завдання для нас – підвищення зарплат і соціальне забезпечення українських військових. У час воєнної агресії це завжди є пріоритетом. Але, тим не менше, молодим вченим на наступний рік передбачено підвищення заробітних плат, і цим ми демонструємо, що для нас наука є не менш важливим пріоритетом, аніж оборона», - наголосив Голова Верховної Ради і додав: «Адже наука – це фундаментальна складова національної безпеки і оборони».

Голова Верховної Ради України А.Парубій подякував молодим ученим за їхню діяльність та побажав успіхів і перемог.