Відбулося ранкове пленарне засідання Верховної Ради України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
20 листопада 2018, 13:59

 

Голова Верховної Ради України А.Парубій відкрив ранкове пленарне засідання.

Головуючий надав слово представникам депутатських фракцій і груп, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

В одному з виступів представник фракції "Опозиційний блок" Олександр Вілкул повідомив про виключення зі складу фракції народних депутатів Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна.

Народні депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять видатної оперної співачки Діани Петриненко, які пішла з життя 17 листопада.

Парламентарії продовжили розгляд розпочатого на минулому пленарному тижні законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо імплементації положень деяких міжнародних угод та директив ЄС у сфері охорони тваринного та рослинного світу) №6598.

За результатами голосування законопроект не набрав необхідної кількості голосів для прийняття за основу і був відхилений.

Головуючий поінформував народних депутатів про порядок денний засідання,

Наступний проект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впровадження ідентифікації та реєстрації тварин з метою посилення відповідального поводження з ними №7267 головуючий поставив на рейтингове голосування. Законопроект не набрав необхідної кількості голосів.

А.Парубій оголосив до розгляду питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України Березкіна С.С. Він повідомив, що до Верховної Ради надійшло подання Генерального прокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата України С.Березкіна.

Головуючий надав слово Генеральному прокурору Юрію Луценку, який доповів подання.

Ю.Луценко відповів на запитання народних депутатів стосовно тих дій, які вчиняв народний депутат С.Безрезкін і тих доказів, які є у слідства.

Народний депутат Станіслав Березкін надав пояснення щодо подання на нього Генерального прокурора. Він спростував наведені у поданні факти.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник доповів рішення Комітету, який підтримав подання Генеральної прокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Станіслава Березкіна та визнав подання Генерального прокурора на затримання та арешт народного депутата С.Березкіна недостатньо вмотивованим та необґрунтованим.

 

В обговоренні подань взяли участь представники депутатських фракцій і груп.

Із заключним словом виступили Генеральний прокурор Юрій Луценко і народний депутат Станіслав Березкін.

Головуючий поставив на голосування питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата С.Березкіна.

160 народних депутатів при необхідних 226 підтримали це подання.

А.Парубій повідомив Генерального прокурора, що його подання не було підтримано в сесійному залі.

Народні депутати не підтримали низку проектів постанов та законів, запропонованих для включення до порядку денного сесії.

Із заявами виступили представники депутатських фракцій.

Перший заступник Голови Верховної Ради України поінформувала народних депутатів про участь делегації Верховної Ради в сесії ПА НАТО та повідомила, що в 2020 році Парламентська асамблея НАТО вперше проходитиме в Україні, у Києві.

В засіданні оголошена перерва на 30 хвилин.

Після закінчення перерви головуючий оголосив про виключення зі складу депутатської фракцій «Опозиційний блок» народних депутатів Юрія Бойка і Сергія Льовочкіна.

Із заявою від двох фракцій щодо надання захисту тим священникам, які підтримують Українську православну церкву виступив народний депутат Сергій Висоцький.

На прохання Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин з розгляду був знятий блок питань аграрної політики.

Народні депутати розглянули у першому читанні проект Закону про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (щодо передачі, припинення або тимчасового зупинення повноважень органів державного архітектурно-будівельного контролю) №7266-1.

246 голосами законопроект прийнято за основу.

 

Прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" (щодо передачі, припинення або тимчасового зупинення повноважень органів державного архітектурно-будівельного контролю)".

Законопроектом пропонується встановити чіткі механізми передачі повноважень виконавчим органам з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад.

Проектом передбачається можливість припинення повноважень виконавчих органів з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад за відповідною заявою органу місцевого самоврядування.

Передбачено можливість тимчасового зупинення повноважень виконавчих органів з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад за відповідною заявою органу місцевого самоврядування.

Також, проектом акту передбачено тимчасове зупинення повноважень виконавчих органів з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад за результатами здійснення заходів державного архітектурно-будівельного контролю.

На час припинення та тимчасового зупинення відповідних повноважень виконавчих органів з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад такі функції здійснює центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику з питань державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду.

Проектом Закону передбачено можливість повторної передачі повноважень та відновлення тимчасово зупинених повноважень виконавчих органів з питань державного архітектурно-будівельного контролю сільських, селищних, міських рад.

Проект Закону зареєстровано за №7266-1.

 

Головуючий закрив ранкове засідання.