Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму пропонує прийняти за основу та в цілому проект Закону про оголошення природних територій Куяльницького лиману курортом державного значення

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
09 листопада 2018, 10:00

 
Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму пропонує Верховній Раді України прийняти за основу та в цілому проект Закону України про оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення, (№ 8502), поданий народними депутатами.

Законопроектом пропонується оголосити природну територію Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення та затвердити округи і зони санітарної (гірничо-санітарної) охорони курорту Куяльник.

До змісту законопроекту немає зауважень ні у Головного науково-експертного управління Апарату Верховної Ради України, ні у Міністерства економічного розвитку та торгівлі України. Проте, відповідно до Закону України «Про курорти» такий законопроект мав би бути внесений Кабінетом Міністрів України за участю центральних органів виконавчої влади, Одеської обласної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування. Таким чином, при внесенні законопроекту до Верховної Ради України, не була додержана процедура оголошення природних територій курортами державного значення, встановлена Законом України «Про курорти».

Під час обговорення законопроекту члени Комітету наголосили на необхідності найскорішого оголошення природних територій Куяльницького лиману Одеської області курортом державного значення. Водночас, члени Комітету вважають, що законопроект не був внесений до Верховної Ради України відповідно до Закону України «Про курорти» через бюрократичну тяганину, що створюється органами виконавчої влади та триває майже рік.

Таким чином, для забезпечення збереження унікального родовища пелоїдів та мінеральних вод і ефективного використання великого лікувального потенціалу Куяльницького лиману члени Комітету вважають за необхідне невідкладне ухвалення законопроекту, внесеного народними депутатами України.