Відбулося ранкове пленарне засідання Верховної Ради України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
09 листопада 2018, 14:09

 

Ранкове засідання відкрила Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко. Вона повідомила, що Голова Верховної Ради України А.Парубій сьогодні перебуває у відрядженні на Донбасі, де разом з Головою ПА НАТО вони відвідають населений пункт Широкине.

І.Геращенко привітала усіх з Днем української писемності та мови, а працівників культури з Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Головуюча також нагадала, що сьогодні об 11-й годині буде транслюватися Диктант національної єдності і звернулася до народних депутатів із словами долучитися до написання диктанту.

Головуюча повідомила, що у сесійній залі присутні члени Кабінету Міністрів на чолі з Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Із заявами виступили представники фракцій.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман відповів на запитання, які прозвучали у заяві фракцій стосовно відсутності газу на опалення у багатьох містах та містечках України, припинення «газового тероризму» проти українських громадян з боку НАК «Нафтогаз» та пропозиції щодо зниження ціни на газ.

В.Гройсман зазначив, що він стурбований тим, що в деяких містах України затримується початок опалювального сезону. Він нагадав, що як колишній голова «запускав» не менше десяти раз опалювальний сезон у 400-тисячному місті, і це була відповідальність міського голови, який має готуватися до опалювального сезону.

Прем’єр-міністр повідомив, що в рамках децентралізації Уряд передав 4 млрд. гривень до місцевих бюджетів і цих коштів достатньо для того, щоб вчасно провести підготовку, погасити борги минулих років і розпочати новий опалювальний сезон. Він наголосив на тому, що це відповідальність місцевих органів влади.

Розпочалася «година запитань до Уряду».

Головуюча надала слово Міністру культури Євгену Нищуку. Міністр привітав усіх з Днем української писемності та мови та з Всеукраїнським днем працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Урядовець доповів про поточний стан справ в сфері культури.

Прем’єр-міністр і члени Кабінету Міністрів відповіли на запитання народних депутатів.

В.Гройсман у заключному слові звернувся до народних депутатів із проханням прийняти законопроект про державний бюджет України на 2019 рік, який є збалансованим, і дозволить забезпечити країні стабільність і економічне зростання.

На цьому «година запитань до Уряду» завершилася.

Перший заступник Голови Верховної Ради України Ірина Геращенко оголосила депутатські запити.

Народні депутати виступили із заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Заступник Голови Верховної Ради України Оксана Сироїд закрила ранкове засідання.

12-16 листопада народні депутати працюватимуть в комітетах, комісіях і фракціях,

Наступне пленарне засідання відбудеться у вівторок, 20 листопада.