Відбулося ранкове пленарне засідання Верховної Ради України

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
16 жовтня 2018, 14:17

 

Голова Верховної Ради України А.Парубій відкрив ранкове пленарне засідання.

Народні депутати оплесками привітали членів парламентської делегації України в ПАРЄ з важливою перемогою на осінній сесії Парламентської асамблеї.

А.Парубій зазначив, що у ці дні відбуваються віхові історичні події і привітав усіх з рішенням Синоду Вселенської патріархії про надання Українській помісній православній церкві автокефалії.

Головуючий повідомив, що 12 жовтня ЦВК зареєструвала обраних на позачергових виборах народних депутатів 26 жовтня 2014р. в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі Гулака Олександра Миколайовича, включеного до виборчого списку Радикальної партії Олега Ляшка, та Савку Івана Івановича, включеного до виборчого списку політичної партії «Народний фронт».

Новообрані народні депутати склали присягу перед Верховною Радою України.

Головуючий надав слово представникам депутатських фракцій і груп, які виступили з оголошеннями, заявами, повідомленнями, пропозиціями.

Після закінчення виступів представників фракцій народні депутати приступили до розгляду питань порядку денного.

Парламентарії розглядають питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Вілкула О.Ю.

Головуючий надав слово Генеральному прокурору Юрію Луценку, який доповів подання та відповів на запитання народних депутатів.  

Народний депутат Олександр Вілкул надав пояснення.

Перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України Павло Пинзеник зачитав висновок Комітету щодо подання Генерального прокурора.

Представники депутатських фракцій висловили свої позиції стосовно подання Генерального прокурора.

Після виступів із заключним словом Генерального прокурора Ю.Луценка, народного депутата О.Вілкула головуючий поставив на голосування питання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Вілкула О.Ю.

За результатами голосування лише 137 народних депутатів підтримали подання.

Головуючий закрив ранкове засідання.