Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Петро Боднар привітав працівників секретаріатів парламентських комітетів та структурних підрозділів Апарату Верховної Ради - учасників бойових дій, миротворчих місій, ветеранів, військовослужбовців та воїнів запасу з Днем захисника України

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
10 жовтня 2018, 17:20

 

«Українці завжди вміли стояти за свою землю, за свої права і за свою правду», - заявив Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України Петро Боднар під час церемонії нагородження працівників Апарату Парламенту - учасників бойових дій, миротворчих місій, ветеранів, військовослужбовців та воїнів запасу. Захід відбувся з нагоди  Дня захисника України напередодні Дня Українського козацтва та світлого дня Покрови Пресвятої Богородиці.


За словами П.Боднара, «історичні події часів Святослава Хороброго, козаччини, гетьманщини, національно-визвольних змагань і, нажаль, новітньої історії останніх чотирьох-п’яти років, свідчать, що українці вміють не тільки вирощувати хліб, а й битися і боронити свої права».

«У наші дні, коли російський ворог підступно розв’язав війну на Сході України, саме у Свято Покрови та День українського козацтва, коли прийнято було обирати отамана, був започаткований День захисника України - свято всіх, хто любить і захищає Україну та її незалежність. Свято тих, хто тілом, серцем і душею відчуває свою відповідальність і причетність до оборони Вітчизни від російського агресора, окупантів та найманців», - наголосив П.Боднар.

Звертаючись до колег, хто був у гарячих точках, брав участь у бойових діях, учасників антитерористичної операції, учасників війни за Українську Незалежність, П.Боднар підкреслив: «Ваш безцінний досвід має стати зразком і гарним дороговказом для молодих воїнів, молодого покоління управлінців, в тому числі, працівників Апарату Верховної Ради України і решта наших громадян».

«Ми зуміли зупинити агресора, відбити ворога і назавжди стати господарями на рідній, вільній землі. Я впевнений, що настане той день, коли Україна поверне всі свої території і всі свої права. І сьогодні ми можемо з гордістю стверджувати, що народилася нова українська армія», – наголосив Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради.

Від імені керівництва Верховної Ради, всього депутатського корпусу П.Боднар привітав «всіх, хто носить звання захисника України, справжніх Героїв України з цим величним Днем», побажав  щастя, козацького здоров’я, наснаги у відродженні кращих національних традицій, піднесення державної служби на європейський рівень, плідної праці задля своєї батьківщини і свого народу і наголосив: «Я впевнений, що і надалі ми залишатимемося передовим загоном учасників бойових дій, передовим загоном конструктивних сил, які беруть на себе відповідальність за долю країни і сприяють зміцненню громадянського миру і злагоди. Зі святом Вас, Слава Україні!».

Перший заступник Керівника Апарату Верховної Ради України П.Боднар від імені Голови Верховної Ради і Апарату Парламенту вручив пам’ятні подарунки працівникам секретаріатів парламентських комітетів та структурних підрозділів Апарату Верховної Ради - учасникам бойових дій, миротворчих місій, ветеранам, військовослужбовцям та воїнам запасу.