Триває візит делегації Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування до Італійської Республіки

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
10 жовтня 2018, 16:15

 

Народні депутати Сергій Кудлаєнко, Любомир Зубач, Олександр Дехтярчук, Олена Бойко та Микола Федорук зустрілися із Генеральним менеджером Агенції з питань трудових договорів публічних службовців Перлуіджи Мастроджузеппе, який ознайомив їх з основними функціями Агенції. Ця установа представляє всі організації державного сектору (центральний уряд, регіональні і місцеві органи влади) у переговорах із профспілками щодо національних трудових договорів, забезпечує однакове впровадження договорів, здійснює контроль за виплатами заробітних плат та інших винагород публічним службовцям, надає рекомендації та роз’яснення щодо застосування трудових договорів публічних службовців.

Члени делегації також зустрілися із Директором Департаменту економіки та статистики Національної школи державного управління Ефізіо Еспа. Даний заклад відіграє визначальну роль у процесі модернізації італійської державної служби, готуючи стратегічні ініціативи з підготовки кадрів для вищого корпусу державних службовців та інших посадових осіб, забезпечує підготовку службовців комун, провінцій та регіонів.

Директор Департаменту зазначив, що місія Національної школи полягає у підвищенні рівня професійних знань державних службовців, їх навчанні на перших роках проходження служби, проведенні конкурсів на керівні посади. Під час навчання державні службовці ознайомлюються з управлінськими проблемами та методами їх вирішення за допомогою інновацій, останніх наукових досягнень, вивчають зарубіжний досвід, проходять стажування в італійських адміністраціях, міжнародних організаціях та установах, громадських і приватних компаніях та інституціях. Національна школа також координує роботу галузевих шкіл і курсів, організовує прикладні дослідження у галузі управління, надає можливості для різнопланового навчання іноземним громадянам, які займають керівні посади.

Візит здійснюється за сприяння та підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація та реформування місцевого самоврядування в Україні».