Огляд головних тем «Голосу України» від 14 вересня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
14 вересня 2018, 09:28

Сьогодні у «Голосі України»:

ЦВК спростила порядок голосування на виборах Президента для громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях

Запобіжник від спроб переглянути євроатлантичний курс

Наступного року проведуть гендерний аудит

 

ЦВК спростила порядок голосування на виборах Президента для громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях

Мешканці з окупованих регіонів сходу України зможуть голосувати на виборах Президента. Про це йдеться в постанові Центральної виборчої комісії. ЦВК спростила процедуру тимчасової зміни місця голосування виборця. Для волевиявлення потрібні лише паспорт і заява. Останню мешканці з окупованих територій можуть написати в представництві Державного реєстру виборців України, де хочуть голосувати.

Відповідно до цих змін, як повідомляє відділ взаємодії із засобами масової інформації секретаріату Центральної виборчої комісії, виборці, виборча адреса яких — на тимчасово окупованих територіях районів, міст, селищ і сіл, їх частин у Донецькій та Луганській областях, межі та перелік яких визначаються Президентом України у порядку, передбаченому Законом України «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях», можуть не додавати до заяви документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця їх голосування. (читайте у «Голосі України» на 8 стр. >>> article/307500)


Запобіжник від спроб переглянути євроатлантичний курс

42 відсотки українців уважають НАТО найкращою гарантією національної безпеки. Це втричі більше, ніж у квітні 2012 року (13 %), але менше, ніж у 2015—2017 роках (46—47%). Найбільший рівень підтримки членства в НАТО — на заході країни (71%) та в центрі (52%). На сході та півдні ідею членства в Альянсі підтримують 32% та 20% відповідно.

У цьому контексті голова Комітету у закордонних справах, заступник співголови Міжпарламентської Ради Україна—НАТО Ганна Гопко наголосила на важливості знайти в парламенті консенсус і забезпечити 300 голосів для прийняття змін до Конституції, що закріплять курс України на членство в ЄС і НАТО. (читайте у «Голосі України» на 2 стр. >>> article/307509)

Наступного року проведуть гендерний аудит

Міністерство закордонних справ стало першим українським міністерством, що офіційно приєдналося до ініціативи HeForShe (Рух ООН солідарності жінок за гендерну рівність). Це означає, що наступного року UN Women Ukraine проведе в міністерстві гендерний аудит. Про це написала на своїй сторінці у Фейсбук Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко. (читайте у «Голосі України» на 2 стр. >>> article/307508)

 

Повний випуск «Голосу України» від 14.09.2018 на сайті http://www.golos.com.ua