Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся з делегацією Євразійського центру ім.Діну Патріціу Атлантичної ради на чолі з Директором центру Джоном Хербстом

Прес-служба Апарату Верховної Ради України
28 серпня 2018, 19:54

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся з делегацією Євразійського центру ім.Діну Патріціу Атлантичної ради на чолі з Директором центру Джоном Хербстом.

Учасники зустрічі обговорили питання щодо ситуації на сході України, викликів гібридної війни з Росією та боротьби з корупцією всередині країни.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій подякував за підтримку України у важкий для неї час, як економічно, так і у тому числі зброєю. Водночас, він наголосив, що «більш важливий для українців, аніж зброя, сам символ дружби і підтримки». 

Голова Парламенту висловив упевненість, що спільні зусилля допоможуть звільнити Україну: «Україна захищає не лише свою землю, а весь цивілізований світ і весь євроатлантичний простір». Окремо він подякував пану Послу Джону Хербсту за постійну підтримку України та висловив співчуття з приводу смерті сенатора Джона Маккейна – «прикладу героїзму, патріотизму та любові до Батьківщини».

Відповідаючи на запитання представників конгресменів США, Голова Верховної Ради окреслив ситуацію на сході України. А.Парубій зазначив, що це не конфлікт, а агресія однієї з найпотужніших країн проти України. «За допомогою танків і сучасної зброї захоплені наші території, - зауважив він. – Насправді, це виклик усьому світовому порядку після Другої світової війни». Політик наголосив, що Путін вибудовує «свою лінію поведінки там, де вважає своєю зоною впливу, тому країни Балтії, Польща і Грузія знають, що будуть наступними, якщо не будуть єдиними проти російської агресії».

Андрій Парубій підкреслив, що війна буде закінчена, і нагадав про стіну у Німеччині, збудовану комуністичним режимом, яка теж була зруйнована. «Мають бути повернуті Крим, Донецьк - усі окуповані території - та виведені війська і зброя з території України», - сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо боротьби з корупцією всередині України, А. Парубій нагадав про здійснення в країні е-декларування, що є унікальним у світі, про створення НАБУ, САП, НАЗК та антикорупційного суду, який є завершальною ланкою в антикорупційній структурі. Голова Парламенту також зауважив, що з деяких сфер корупцію вже викорінено, зокрема у газовій сфері, і нагадав, що нещодавно було відзначено 1000 днів, коли Україна не купила жодного кубометру газу з Російської Федерації.

Серед шляхів подолання корупції Голова Верховної Ради назвав приватизацію державних підприємств.

А.Парубій також розповів про новітні методи впливу та ведення гібридної війни проти України та усього вільного світу. «Мілітарна складова є важливою, але не головною, - сказав він. – Йде війна за уми і серця людей. Інформаційна війна і кібератаки мають не менше значення, аніж військова складова». Ключовим моментом він назвав ідею щодо створення центру протидії гібридній агресії, який би був міжрегіональним центром, включаючи Грузію, країни Балтії, Польщу, Молдову тощо.

Голова Парламенту наголосив, що гібридна війна - це і питання щодо побудови газогону Північний потік – 2, який має політичний характер та несе загрозу економічній незалежності європейських країн.

Голова Верховної Ради також звернувся до членів делегації із проханням вплинути на рішення про визнання Голодомору в Україні: «Мільйони українців були вбиті тільки за те, що були українцями». Також Андрій Парубій закликав делегацію американських експертів вплинути на ухвалення резолюції про запровадження санкцій, а відтак протидії будівництву газогону «Північний потік-2».