Огляд головних тем «Голосу України» від 15 серпня

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
15 серпня 2018, 09:11

 

Сьогодні у «Голосі України»:

- Нескорені - на фронті й у Сіднеї

- Місію МВФ чекають уже у вересні

- У Берліні запрацювало українське радіо

 

Нескорені - на фронті й у Сіднеї

У Києві стартував другий тренувальний табір збірної України «Ігор Нескорених». У ньому беруть участь 15 учасників, які незабаром представлятимуть нашу країну на міжнародних Паралімпійських іграх для військовослужбовців Invictus Games у Сіднеї (Австралія).

У Сіднеї українці змагатимуться у шести спортивних дисциплінах: легка атлетика (біг, штовхання ядра, метання диска, стрибки у довжину); плавання (запливи на 50 і 100 м вільним стилем, брасом та на спині); веслування на тренажері (1-хвилинний спринт і 4-хвилинна витривалість); велоспорт на шосе; стрільба з лука; пауерліфтинг. Українська збірна нескорених дебютувала на міжнародному рівні минулого року у Торонто, де завоювала 14 медалей. (читайте у «Голосі України» на 1,3 стр. >>> article/306424)

Місію МВФ чекають уже у вересні

Місія Міжнародного валютного фонду планує прибути до столиці України на початку вересня. Про це повідомили у Національному банку, додавши, що вважають цей факт свідченням «поліпшення перспектив виділення фінансової допомоги фонду на підтримку макроекономічної стабільності й відкриття доступу до пов’язаного офіційного фінансування від інших міжнародних партнерів».

«Приїзд місії МВФ до Києва — це крок до зниження невизначеності щодо подальшого розвитку ситуації в українській економіці та поліпшення очікувань учасників ринку», — підкреслив голова Національного банку Яків Смолій. (читайте у «Голосі України» на 12 стр. >>> article/306396)


У Берліні запрацювало українське радіо

На хвилях інтернет-радіо ALEX FM 91.0, що виходить в ефір у столиці Німеччини, відтепер можна слухати передачі українського радіо «ТрембітсФМ».

Власне, сказати, що «ТрембітсФМ» — заслуга організаторів, не зовсім правильно, оскільки всі вони в одній особі українки, колишньої киянки Євгенії Козменко (на знімку), котра переїхала до ФРН 14 років тому. В Лейпцигу вона закінчила факультет журналістики. Кореспондент «Голосу України» зустрілася з Євгенією після першого випуску програми «ТрембітсФМ». (читайте у «Голосі України» на 5 стр. >>> article/306384)

 

Повний випуск «Голосу України» від 15.08.2018 на сайті http://www.golos.com.ua