Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування під час восьмої сесії провів 12 засідань, на яких розглянуто 100 законопроектних, організаційних та контрольних питань

Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України
17 липня 2018, 10:22

 

Впродовж восьмої сесії було на цих засіданнях було розглянуто 37 законопроектів (в т. ч. 10 проектів постанов з питання призначення позачергових виборів до органів місцевого самоврядування та 10 проектів постанов з питань адміністративно-територіального устрою, внесених народними депутатами України – членами Комітету) щодо яких Комітет визначався головним і 2 проекти законів, головним з підготовки яких був інший комітет Верховної Ради України.

Верховна Рада прийняла два закони з питань, що належали до предмету відання Комітету:

«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання органам місцевого самоврядування повноважень встановлювати обмеження продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових» № 2376-VIII від 22.03.2018;

«Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення» №2379-VIII від 03.04.2018.

Також було прийнято 7 постанов Верховної Ради України з питань адміністративно-територіального устрою.

 

Детальніше про роботу Комітету під час восьмої сесії за посиланням http://komsamovr.rada.gov.ua/uploads/documents/41055.pdf.